Αρχική Οικονομία Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η ανάρτηση σε Ανατολική Αττική και Αχαΐα

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η ανάρτηση σε Ανατολική Αττική και Αχαΐα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ρυθμούς ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων βρίσκονται από χθες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και της Αχαΐας, με τους ιδιοκτήτες να καλούνται να επικαιροποιήσουν τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο.

Η διαδικασία, σύμφωνα με τον φορέα, γίνεται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά και έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τεσσάρων μηνών για όσους μένουν στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (κτηματολογικός πίνακας).
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (κτηματολογικό διάγραμμα).

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά, στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος, η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 08/06/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και μέχρι 18/09/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Περιοχές υπό ανάρτηση

1) Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας/ Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

  • Καλλικρατικός Δήμος Αιγιαλείας
  • Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Ακράτας, Αιγείρας, Διακοπτού, Ελαιώνος Αιγιαλείας, Ελίκης, Ζαχλωρίτικων, Νικολαίικων, Παραλίας Πλατάνου, Πλατάνου, Ριζομύλου, Ροδιάς και Τραπέζης

2) Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής/Περιφέρεια Αττικής

  • Καλλικρατικός Δήμος Μαραθώνα
  • Προκαποδιαστριακοί ΟΤΑ: Βαρνάβα, Γραμματικού
  • Καλλικρατικός Δήμος Ωρωπού
  • Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Καλάμου, Καπανδριτίου, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Νέων Παλατίων, Σκάλας Ωρωπού, Συκαμίνου και Ωρωπού.

Από την  έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου