Σχεδόν 20 ώρες έψαχναν τα διασωστικά του λιμενικού να βρουν το 27χρονο ψαροτουφεκά που αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή Λαμπίρι Αγιαλείας και εκείνος είχε κρυφτεί και παρακολουθούσε από απόσταση τις έρευνες για την εύρεση του.

Ο απίθανος ψαροτουφεκάς είχε καθίσει σε ένα παραλιακό κατάστημα της περιοχής και παρακολουθούσε τις έρευνες των βατραχανθρώπων του λιμενικού και το ελικόπτερο που τον αναζητούσε σε ξηρά και θάλασσα, μετά την δήλωση εξαφάνισης από φίλο του.

Στις έρευνες συμμετείχαν δύο σκάφη του Λιμενικού από την Πάτρα και το Μεσολόγγι, καθώς και ιδιωτικά σκάφη και ιδιώτες δύτες. Παράλληλα, εναέρια μέσα χρησιμοποιούνταν από νωρίς το πρωί, ενώ στελέχη της Πολιτικής Προστασίας ερευνούσαν διάφορα σημεία της ακτογραμμής.

Ο 27χρονος Ι.Χ. αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας, όταν είχε πάει για ψάρεμα μαζί με έναν φίλο του. Το Λιμενικό ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του από τον φίλο του, λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς ο χρόνος περνούσε και ο νεαρός δεν εμφανιζόταν.

Ο φίλος του αγνοούμενου, βλέποντας την ώρα να περνάει χωρίς να έχει νέα του, πανικοβλήθηκε και κάλεσε για βοήθεια. Ψαράς από την περιοχή ανταποκρίθηκε άμεσα και ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών.

Ο 27χρονος που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό και εντοπίστηκε στην ξηρά στην περιοχή έρευνας το βράδυ της Τρίτης 11/06/2024, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr κατέθεσε στους λιμενικούς: «Φοβήθηκα, γιατί έκανα παράνομη αλιεία και φοβόμουν τις επιπτώσεις», υποστήριξε μάλιστα δεν κατάλαβε πως οι έρευνες γίνονταν για εκείνον. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 27χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη μητέρα του δίνοντας το στίγμα του και εκείνη ειδοποίησε το Λιμενικό.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Πελοπόννησος», ο νεαρός είχε ναυτολογηθεί σε πλοίο που είχε καταπλεύσει στην Αντίκυρα, από το οποίο δηλώθηκε ως «απών», κατά την επιθεώρηση προχθές το μεσημέρι

Απορίας άξιο ωστόσο αποτελεί και το γεγονός πως δεν φρόντισε να έλθει σε επικοινωνία, ενημερώνοντας πως είναι καλά στην υγεία του στον φίλο του ο οποίος και κατήγγειλε στις Αρχές την εξαφάνιση του. Πρόκειται για το άτομο, με το οποίο μαζί μετέβησαν τη Δευτέρα, στο Λαμπίρι για νυχτερινή υποβρύχια αλιεία, με τη χρήση ψαροντούφεκου και φακού.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις