Αρχική Υγεία Κρούσμα κορονοϊού στις μηχανογραφικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ

Κρούσμα κορονοϊού στις μηχανογραφικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σοβαρή καταγγελία από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων!

Δείτε αναλυτικά την καταγγελία:

Χτες Τρίτη 15/9/2020 στο κτίριο του e-ΕΦΚΑ στη οδό Παπαδιαμαντοπούλου 87, Ζωγράφου, όπου στεγάζονται οι μηχανογραφικές υπηρεσίες, διαγνώστηκε εργαζόμενος θετικός στον covid-19.

Αν και το θέμα ήταν γνωστό από το πρωί στους αρμόδιους οι υπηρεσίες του κτιρίου συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα!

Ο Σύλλογός μας μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ζήτησε άμεσα από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ να δοθεί εντολή να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι , να γίνει απολύμανση σε όλο το κτίριο και να γίνουν διαγνωστικά τέστ σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στο κτίριο, που είναι δεκάδες.

Κάνοντας λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιλέχτηκε να μην λειτουργήσει μόνο ο όροφος , που διαγνώστηκε το κρούσμα, να γίνει απολύμανση άγνωστο πότε και  φυσικά ούτε συζήτηση για να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε να γίνει άμεσα απολύμανση σε όλο το κτίριο, οι εργαζόμενοι να απομακρυνθούν και να γίνει τεστ στους πάντες.

Επειδή ο e-ΕΦΚΑ είναι τεράστιος οργανισμός με χιλιάδες εργαζόμενους και τα κρούσματα στο επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία τον εργαζομένων και τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας:

  • Tήρηση των αποστάσεων στους χώρους εργασίας μας σε αντίθεση με τον συνωστισμό που υπάρχει αυτή την στιγμή.
  • Kαθημερινή καθαριότητα στους εργασιακούς χώρους, που σε αρκετούς είναι ανύπαρκτη.
  • Άμεση πρόσληψη γιατρών εργασίας.
  • Απολυμάνσεις, αναστολή λειτουργίας δομών, μαζικά τεστ, όπου εμφανιστεί κρούσμα.