Αρχική Ελλάδα Κακοκαιρία στην Κρήτη: Καρέ – καρέ συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Καρέ – καρέ συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές στο δήμο Χερσονήσου, που «χτυπήθηκε» από σφοδρή κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει τουλάχιστον οκτώ άτομα.

Καρέ – καρέ καταγράφηκε η επιχείρηση διάσωσης μιας γυναίκας στα Μάλια.

Η γυναίκα, σύμφωνα με το neakriti.gr, μετέβη σε χωράφι για να πάει στο σπίτι των παιδιών της, αλλά γρήγορα η περιοχή πλημμύρισε και το νερό ανέβηκε σε επικίνδυνο σημείο.

Mε προσεκτικές κινήσεις πολίτες βοήθησαν τη γυναίκα να διασχίσει τα ορμητικά νερά και να περάσει από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη, σε ασφαλές σημείο.

Άνθρωποι γαντζώθηκαν σε κολώνες

Με ορμητικά «ποτάμια» στους δρόμους ξύπνησαν oι κάτοικοι των Μαλίων οι οποίοι είδαν σπίτια και αυτοκίνητα να κρύβονται κάτω από τα νερά.

Το ύψος των υδάτων ήταν τόσο μεγάλο που οι δρόμοι γρήγορα έγιναν σχεδόν απροσπέλαστοι και άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στα νερά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αναγκάστηκαν να γαντζωθούν σε κολώνες για να σωθούν.

Σε Μάλια και Ανάληψη χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση της πυροσβεστικής για επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από σπίτια και αυτοκίνητα.

Τα οχήματα που έμοιαζαν με… συγκρουόμενα αυτοκινητάκια παρασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν σε άλλα σημεία από τα ορμητικά νερά.

Παρόμοιες είναι οι εικόνες και στη Σταλίδα, όπου τα νερά είχαν κάνει τους δρόμους να μοιάζουν με… ποτάμια, λίγο πριν από τις 12:00 το πρωί.