Αρχική Διεθνή Κρεσέντο αλυτρωτισμού από Ζάεφ: Όσο υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, οι Μακεδόνες θα υπάρχουν

Κρεσέντο αλυτρωτισμού από Ζάεφ: Όσο υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, οι Μακεδόνες θα υπάρχουν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
epa07433615 Prime Minister of North Republic of Macedonia Zoran Zaev speaks during a press conference in Tirana, Albania, 13 March 2019. Zoran Zaev is on an official visit to Albania. EPA/MALTON DIBRA

Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε ο Πρωπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος με ένα κρεσέντο αλυτρωτικού λόγου αναφέρθηκε εκ νέου σε «μακεδονική γλώσσα» του λαού του και «Μακεδόνες», όπως χαρακτήρισε τους κατοίκους των Σκοπίων.

Η τοποθέτηση του Σκοπιανού Πρωθυπουργού έγινε με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με αφορμή την επέτειο από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημαντικό σημείο στην ανακοίνωση του ήταν το εξής: «Η Μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας» και προσθέτει: «Η ευθύνη και το ιερό μας καθήκον ήταν να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας».

Γίνεται ευρέως αντιληπτό ότι η γειτονική χώρα ουδέποτε σεβάστηκε την Συνθήκη που υπογράφηκε με την χώρα μας για την διευθέτηση της ονομασίας της, ενώ για ακόμη μια φορά δείχνει ηθελημένα να υποσκάπτει και να σφετερίζεται την Ιστορία και τις πολιτισμικές αξίες της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Συνθήκη ουδέποτε έχει κυρωθεί “επίσημα” στη συνείδηση και το γίγνεσθαι των Ελλήνων πολιτών, καθώς ουδέποτε τέθηκε υπό δημόσια διαβούλευση όπως θα ήταν το εθνικά σωστό και τίμιο.

Η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της σύναψης της Συνθήκης με τα Σκόπια εξέφρασε τις διαφωνίες της σχετικά με την ορθότητα αλλά και βιωσιμότητα της συμφωνίας, κάνοντας αρκετές φορές λόγο για “κερκόπορτα στα εθνικά μας ζητήματα”.

Θεωρούμε ως Arthro.gr και ως Έλληνες πολίτες, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλουν να τοποθετηθούν για το συγκεκριμένο ζήτημα και να εκφράσουν την δυσαρέσκεια όλου του Ελληνικού λαού. Πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια της γειτονικής χώρας να υποσκάψει και να διαστρεβλώσει την Ιστορία και την διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνική Μακεδονική ταυτότητα της χώρας μας.

 

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο Ζόραν Ζάεφ:

«Όπως ήμουν υπερήφανος πέρυσι, όταν ηγήθηκα της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας που καθιέρωσε την 5 η Μαΐου ως Ημέρα Μακεδονικής Γλώσσας, έτσι ήμουν υπερήφανος για την υπέροχη εκδήλωση στο Ljubojno, ως υποστηρικτής της πρωτοβουλίας για ίδρυση Κέντρου για την Προώθηση του Κέντρου η Μακεδονική γλώσσα.

Η Μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας.

Όσο υπάρχουν Μακεδόνες που περπατούν σε αυτή τη χώρα και άλλες χώρες του κόσμου, η μακεδονική γλώσσα θα υπάρχει. Όσο υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, οι Μακεδόνες θα υπάρχουν.

Η Μακεδονική γλώσσα, είναι η γλώσσα μου, η γλώσσα που μεγάλωσα και μορφώθηκα, η γλώσσα με την οποία θα συνεχίσω να ζω. Είναι η γλώσσα των γονιών μου, η γλώσσα της μητέρας μου, που ως δασκάλα σε αυτή τη γλώσσα έχει μορφωθεί και μεγαλώσει γενιές και γενιές μαθητών. Είναι η γλώσσα των παιδιών μου, όλων των παιδιών της Μακεδονίας, των μητέρων και των πατέρων τους, των γιαγιάδων και των παππούδων τους, είτε ζουν στην πατρίδα τους είτε σε οποιοδήποτε μέρος των μεσημβρινών του κόσμου. Αυτή είναι η γλώσσα στην οποία γράφονται προσωπικά έγγραφα, πιστοποιητικά και διπλώματα.

Η ευθύνη και το ιερό μας καθήκον ήταν να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας. Και όχι μόνο το σώσαμε, το επιβεβαιώσαμε και το ενισχύσαμε.
Μια για πάντα οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα είναι γραμμένα στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών, και κανείς δεν έχει διλήμματα πια, κανείς δεν το αμφισβητεί».

zaev_in

Διαβάστε περισσότερα στο arthro.gr