Αρχική Υγεία Κρανίδι: 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών – Σκηνές του στρατού έξω από...

Κρανίδι: 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών – Σκηνές του στρατού έξω από το ξενοδοχείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν 150 άτομα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Nίκο Χαρδαλιά.

Οι άνδρες του στρατού έστησαν σκηνές έξω από το ξενοδοχείο, προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση.

Ωστόσο, και οι 150 είναι ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σκηνές θα διενεργούνται οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη τέθηκε σε καραντίνα όλη η δομή. Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο.

Οι θετικοί ευπαθείς θα διαχωριστούν από τους υπόλοιπους και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ οι αρνητικοί ευπαθείς θα απομονωθούν εντός του ξενοδοχείου.

Η ιχνηλάτηση των επαφών έχει αρχίσει. Μέχρι στιγμής διασπορά εντός της κοινότητας δεν υπάρχει.

Tο πρωί της Τετάρτης (22.4) ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, μιλώντας στο OPEN δήλωσε ότι, «Ο κόσμος είναι παγωμένος και είναι διάχυτη η αγωνία. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Πόρτο Χέλι. Την Τρίτη (21/4) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από 170 άτομα που είναι υπάλληλοι τραπεζών, σούπερ μάρκετ, κούριερ και άλλων υπηρεσιών, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν συναλλαγή με τους 150 μετανάστες του Κρανιδίου. Τα αποτελέσματα των τεστ είναι κρίσιμα γιατί θα δείξουν αν υπάρχει διασπορά. Ο κόσμος πειθάρχησε και τηρήθηκαν τα μέτρα στο Κρανίδι τις προηγούμενες μέρες, Οι μετανάστες παραμένουν στο Κρανίδι από τον Οκτώβριο του 2019 οι μετανάστες».

Χαρδαλιάς: Μπαίνει σε καραντίνα το Κρανίδι

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο δημαρχείο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι, δήλωσε πως η περιοχή μπαίνει σε καραντίνα και κλείνει η δομή, καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον 150 κρούσματα κορονοϊού.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, «τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εδώ προκειμένου να εξετάσουμε τα μέτρα που θα παρθούν για την περιοχή».

«Έχουμε 150 κρούσματα, και οι 150 είναι ασυμπτωματικοί. Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μία εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται νηφαλιότητα», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Έκκληση στους ανθρώπους που είναι στην περιοχή ή έχουν έρθει σε επαφή να μπουν σε καραντίνα 15 ημερών. Η δομή κλείνει. Ο δήμος θα έχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 μέχρι τις 8:00 στις μέρες της καραντίνας» πρόσθεσε και συνέχισε:

«Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1Β2Β3, όλες οι άλλες περιπτώσεις αναστέλλονται. Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους».

«Αναστέλλονται επίσης παζάρια και λαϊκές αγορές», τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.