Αρχική Διεθνή Κούρτς για επίθεση στη Βιέννη: Θα βρούμε τους δράστες-Επίθεση με ισλαμιστικά κίνητρα

Κούρτς για επίθεση στη Βιέννη: Θα βρούμε τους δράστες-Επίθεση με ισλαμιστικά κίνητρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, μιλώντας για την επίθεση στη Βιέννη που κόστισε τη ζωή σε τέσσερες ανθρώπους, δήλωσε ότι πρόκειται για επίθεση με ισλαμιστικά κίνητρα.

“Θα υπερασπισθούμε την δημοκρατία μας, θα κυνηγήσουμε τους δράστες και όσους βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις”, τόνισε.

Δήλωσε επίσης, ότι η επίθεση αυτή δε συνιστά σύγκρουση μεταξύ Αυστριακών και μεταναστών, ή Χριστιανών και Μουσουλμάνων, αλλά είναι μια μάχη μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας.

Στόλντενμπεργκ: Η τρομοκρατία μας επηρεάζει όλους

Τη σημασία της συνέχισης του αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ υπογραμμίζοντας ότι «η τρομοκρατία επηρεάζει όλους».

Συγκεκριμένα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε:

«Συγκλονισμένος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν και την Αυστρία. Υπενθύμιση ότι η τρομοκρατία επηρεάζει όλους και της σημασίας της συνέχισης της καταπολέμησης του ISIS. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους αυτούς που επλήγησαν».

Καταδίκη της επίθεσης από Τουρκία και Ισραήλ

Η Τουρκία καταδίκασε την επίθεση στην Βιέννη εκφράζοντας «αλληλεγγύη» προς τον αυστριακό λαό.

«Θλιβόμαστε για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση στην Βιέννη. Καταδικάζουμε με δριμύτητα αυτήν την τρομοκρατική επίθεση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ως χώρα που αντιμετωπίζει ποικίλες μορφές τρομοκρατίας εδώ και δεκαετίες, η Τουρκία εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον αυστριακό λαό».

Στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε επίσης την επίθεση. «Το Ισραήλ καταδικάζει την βίαιη επίθεση στην Βιέννη και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της προς την Αυστρία», έγραψε ο ισραηλινός πρωθυπουργός στο Twitter.

«Ολοι οι πολιτισμένοι λαοί πρέπει να ενωθούν για να νικήσουν την ισλαμική τρομοκρατία που επιστρέφει».