Αρχική Οικονομία «Κουρεμένα» ενοίκια: Αυτοί οι ενοικιαστές θα πληρώσουν λιγότερα τον Μάιο

«Κουρεμένα» ενοίκια: Αυτοί οι ενοικιαστές θα πληρώσουν λιγότερα τον Μάιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H απαλλαγή ενοικίου το Μάιο, σύμφωνα με την υπουργική εντολή αφορά τους κλάδους του λιανεμπορίου, της εστίασης, που ήταν σε αναστολή, καθώς και του πολιτισμού, του αθλητισμού και των μεταφορών, που αυτή τη στιγμή είναι μη λειτουργικές.

Το μέτρο καταργείται για τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι οποίες τους τελευταίους μήνες πλήρωναν ενοίκιο το οποίο ήταν «κουρεμένο» κατά 40% ενώ τα μηδενικά ενοίκια συνεχίζονται για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές αλλά και για το λιανεμπόριο που άνοιξε εντός του Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή και τον Μάιο θα πληρώσουν το 60% του ενοικίου για την κύρια κατοικία τους ή για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

Αποζημιώσεις ιδιοκτητών

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν θα λάβουν καθόλου ενοίκιο για τον Μάιο, θα αποζημιωθούν όπως και τους προηγούμενους μήνες στο 80% του αρχικού μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα και δεν θα εισπράξουν ενοίκιο θα αποζημιωθούν στο 60% του συμφωνημένου μισθώματος.

Οι ιδιοκτήτες που θα λάβουν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημίας.