Αρχική Παρασκήνιο Κουμουτσάκος: Οι απειλές των Τούρκων για το μεταναστευτικό δείχνουν ότι αυτοί ελέγχουν...

Κουμουτσάκος: Οι απειλές των Τούρκων για το μεταναστευτικό δείχνουν ότι αυτοί ελέγχουν τις ροές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τους κρίσιμους μήνες της άνοιξης θα είμαστε θωρακισμένοι – Αν παράγει αποτέλεσμα ο πλωτός φράχτης θα υλοποιηθεί, αλλιώς θα εγκαταλειφθεί

Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα είναι «έτοιμη και θωρακισμένη» τους κρίσιμους για το μεταναστευτικό μήνες της άνοιξης έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όσον αφορά την τροπολογία της κυβέρνησης για το μητρώο των ΜΚΟ ο κ. Κουμουτσάκος είπε «μακριά από εμάς το “κυνήγι μαγισσών”» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια επειδή οι διαδικασίες ήταν μακρές είχαμε μια κατάσταση με λιμναζόντα υδάτα από τα οποία άρχισε να βγαίνει βιότοπος στον οποίοι οι περισσότεορι είχαν καλές προθέσεις αλλά υπήρχαν και βρύα και λειχήνες και παράσιτα».

«Η χώρα πρέπει να έχει σαφή εικόνα των ΜΚΟ» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος καθώς, όπως είπε, «τώρα το νερό θα ρέει, όλα θα πηγαίνουν πιο γρήγορα στις διαδικασίες για το άσυλο».

Ερωτηθείς για τους πλωτούς φράχτες στο Αιγαίο είπε «να δοκιμαστούν. Αν παράγουν αποτέλεσμα θα τους υλοποιήσουμε, αν όχι θα εγκαταλειφθεί το σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τη φύλαξη των συνόρων».

Σχολίαζοντας τις επαναλαμβανόμενες απειλές Τούρκων αξιωματούχων ότι «θα ανοίξουν τις πόρτες» για μετανάστες, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι «επιβεβαιώνουν ότι ελέγχουν τις ροές και προκαλούν ανησυχία στην Ευρώπη».

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε, τέλος, ότι «αξίζει της προσοχής» η γερμανική πρόταση για το μεταναστευτικό προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί επίμονη δουλειά για να γεφυρωθούν οι τρεις διαφορετικές ομάδες στην Ευρώπη, οι χώρες υποδοχής, οι χώρες που αποτελούν προορισμό για τους μετανάστες και οι χώρες του Βιζέγκραντ».