Αρχική Ελλάδα Κούγιας: «Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας διαδικασίας»

Κούγιας: «Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας διαδικασίας»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένσταση κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στην υπόθεση Λιγνάδη, κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας όπως ανακοίνωσε στην Ευελπίδων.

Ο γνωστός δικηγόρος, ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Μαζί με τον κ. Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην κ. Ανακρίτρια και το πρώτο που κάναμε ήταν να καταθέσουμε ένσταση κατά της διαδικασίας γιατί ο εισαγγελέας γιατί περιόρισε το υλικό στις καταθέσεις και τις μηνύσεις μόνο των παθόντων. Προκαλείται ακυρότητα όταν ο φερόμενος οτι δήθεν έπραξε πράξη είτε πλημέλημα, είτε κακούργημα, δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει καταθέσεις και να καταθέσει είτε γραπτές, είτε προφορικές εξηγήσεις. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση αν οι πράξεις ανήκουν στην αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο φερόμενος ως δράστης υπάρχει κίνδυνος να εξαφανιστεί.

Ο εντολέας μου ζήτησε να καταθέσει αφού πρώτα λάβει αντίγραφα των καταγγελιών για να μπορεί να προασπίσει το συμφέρον του. Ο εισαγγελέας κώφευσε και άσκησε την ποινική δίωξη. Στη συνέχεια, αν και η διεύθυνσή του εδώ και 15 χρόνια είναι γνωστή εκδόθηκε ένταλμα, για το οποίο θα έπρεπε οι πράξεις να είναι επίκαιρες ή να υπάρχει πάλι κίνδυνος φυγής. Οι πράξεις που κατηγορείται ο εντολέας μου είναι δύο. Δεν υπάρχουν άλλες πράξεις, ούτε άλλες καταθέσεις που να τον αφορούν. Αυτά που ακούγονται για 41 μάρτυρες είναι μύθος. Είναι μικρή η δικογραφία.