Αρχική Πολιτική Κουρουμπλής: «Αρκετά είμαι ανεκτικός στο κάθε γελοίο υποκείμενο» 

Κουρουμπλής: «Αρκετά είμαι ανεκτικός στο κάθε γελοίο υποκείμενο» 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για το αίτημα της ΝΔ να μην εξαιρεθεί από την Εξεταστική για την Υγεία η περίοδος, όπου ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν γενικός γραμματέας στο υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα το 1996, μίλησε από το βήμα της Βουλής, ο νυν υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι αν είχε ερωτηθεί για να βρίσκεται και η δική του περίοδος ως γ.γ. στο Υπουργείο Υγείας στην Εξεταστική, θα απαντούσε θετικά. Έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και της οικογένειας Μητσοτάκη, ενώ υποστήριξε ότι «είμαι από την περιοχή του Βάλτου και ξέρω τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος».

«Μου έκαναν κάποιοι συνάδελφοι την τιμή να αναφερθούν στο όνομα μου και για αυτό ήθελα να πω ορισμένες σκέψεις μου. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ικανοποίηση γιατί όσοι αναφέρθηκαν στο όνομα μου και για την περίοδο που ήμουν γ.γ. της Πρόνοιας αναγνωρίζουν ότι είχα τόσο μεγάλη ικανότητα που μου έλεγαν ότι διοικούσα και την Υγεία εκτός και αν δεν ξέρουν πως λειτουργούσε το υπουργείο Υγείας», είπε.

«Ειλικρινά σας λέω αν είχα ερωτηθεί, θα έλεγα βάλτε την περίοδο αυτή για να απαντήσει η οικογένεια Μητσοτάκη που πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε το σωματείο αλληλεγγύης της αείμνηστης μητέρας για το Μαρίκειο», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Αφού θέλουν ανταρτοπόλεμο, είμαι μία περιοχή του Βάλτου που ξέρουμε τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος».

Εν συνεχεία μίλησε για υπερτιμολογήσεις της περιόδου από το 2007 έως το 2009 λέγοντας πως το 2010 νομιμοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουρουμπλής απάντησε, όμως, και στα στελέχη της ΝΔ, Νίκο Δένδια και Άδωνι Γεωργιάδη που τον στοχοποίησαν.

«Αρκετά είμαι ανεκτικός στο κάθε γελοίο υποκείμενο» είπε εκνευρισμένος ο κ. Κουρουμπλής και στη συνέχεια ανακάλεσε, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η αναφορά του δεν είχε ως στόχο τον Νίκο Δένδια.

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εξηγήσεις και για το ότι δεν είχε εκδοθεί δελτίο τιμών φαρμάκων, όταν το 2015 ήταν υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως αυτό συνέβη επειδή η τρόικα πίεζε να καταργηθεί προηγουμένως η προστασία χαμηλότερης τιμής των 12 ευρώ για τα γενόσημα φάρμακα.

“Εάν νομίζετε πως υπάρχει κάποιο κενό, ζητήστε την παρέμβαση του εισαγγελέα”, είπε ο κ. Κουρουμπλής, λέγοντας πως θα παραιτηθεί και αυτός κάθε παραγραφής, όπως είχε πει νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.