Αρχική Υπουργεία Κώτσηρας: Εισήγηση για εγκλήματα σε ανηλίκους

Κώτσηρας: Εισήγηση για εγκλήματα σε ανηλίκους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τους επόμενους μήνες αναμένονται οι προτάσεις της Νομο-παρασκευαστικής Επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Σημείωσε ότι αφορούν ζητήματα παραγραφής αλλά και ζητήματα αυστηροποίησης των ποινών όταν το θύμα είναι ανήλικο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, μία από τις προτάσεις που μελετώνται είναι στα εγκλήματα με θύματα ανήλικους, ο χρόνος παραγραφής να αρχίζει να μετρά από την ενηλικίωση του θύματος.

Με αφορμή τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη στην υπόθεση Λιγνάδη, ο κ Κώτσηρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για έλλειψη σοβαρότητας και για προσπάθεια να δημιουργήσει νοσηρό κλίμα με αφορμή μια υπόθεση που θα έπρεπε να φέρει ομοθυμία.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται», τόνισε χτες σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.