Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Κώστας Σκρέκας: Έχουμε λάβει σκληρά μέτρα για την ακρίβειακαι κάνουμε συνεχείς ελέγχους

Κώστας Σκρέκας: Έχουμε λάβει σκληρά μέτρα για την ακρίβειακαι κάνουμε συνεχείς ελέγχους

Για τις 4 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τη μείωση των τιμών καθώς και για την αντιμετώπιση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών εις βάρος των καταναλωτών, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Στο ερώτημα γιατί τόσα χρόνια δεν λαμβάνονταν ανάλογα μέτρα για την ακρίβεια, ο Κώστας Σκρέκας τόνισε πως «αυτά δεν είναι τα πρώτα μέτρα που έχουμε λάβει. Έχουμε λάβει σκληρά μέτρα και κάνουμε και συνεχείς ελέγχους. Έχουμε επιβάλει πρόστιμα για αθέμιτη κερδοφορία και σε μεγάλες εταιρείες.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει επιβάλλει τέτοια πρόστιμα. Έχουμε λάβει και άλλα μέτρα, θα δούμε και αυτά πως θα λειτουργήσουν – που πιστεύουμε ότι θα έχουν αποτέλεσμα – και αν χρειαστεί θα λάβουμε και άλλα μέτρα».

Όσο για το γεγονός πως ίδια προϊόντα πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο Υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι «πωλούνται ορισμένα ακριβότερα στην Ελλάδα, αλλά πωλούνται και ορισμένα φθηνότερα στην Ελλάδα από ότι σε άλλες αγορές, όπως δείχνει και η μελέτη του ΙΕΛΚΑ. Ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι 25%, όταν στην Βουλγαρία είναι 35%, σε μια χώρα που έχει χαμηλότερους μισθούς. Η Γερμανία έχει 27% πληθωρισμό τροφίμων, αλλά βεβαίως στην Γερμανία έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη κάθε οικογένεια».

«Εμείς, οι ελεγκτικοί μας μηχανισμοί (ΔΙΜΕΑ, Επιτροπή Ανταγωνισμού κ.α.) διαπίστωσαν ότι σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων οι τιμές είναι μεγαλύτερες από ότι στην Ευρώπη και ελήφθησαν τα μέτρα τα σημερινά που εξορθολογίζουν την αγορά και οδηγούν σε μειώσεις τιμών», παρατήρησε ο κ. Σκρέκας, επισημαίνοντας ότι για την τήρηση των σημερινών παρεμβάσεων «Ο έλεγχος θα είναι σκληρός και δίκαιος, δεν θα διστάσουμε απέναντι σε κανέναν και θα προστατεύσουμε τον Έλληνα και την Ελληνίδα».

Στην ερώτηση για τον αν θα υπερψηφίζει την ρύθμιση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία ο Κώστας Σκρέκας τόνισε πως «είναι ένα θέμα που είναι πολύ σοβαρό  και δύσκολο, έχει να κάνει με ευαισθησίες, με μια πραγματική κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία και έχει να κάνει και με δικαιώματα. Είμαι σίγουρος ότι ο Πρωθυπουργός θα φέρει πολύ ισορροπημένο και δίκαιο νόμο».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε να τους επιστρέψει 241 εκατομμύρια

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε...

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% – Θα γίνω πρωθυπουργός

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα...

Με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης θα υπολογίζεται το επίδομα ανεργίας

Με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης θα...

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρώτη προτεραιότητα

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια...

Ενημερωτικό Δελτίο

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% – Θα γίνω πρωθυπουργός

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% - Θα γίνω πρωθυπουργός Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «μόνο η βάση μας μπορεί να...

Τα δύο “στρατόπεδα” στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη και ποιοι Κασσελάκη

Τα δύο "στρατόπεδα" στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη και ποιοι Κασσελάκη Θέμα ωρών θεωρείται στον ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία εμφανίζεται έτοιμη...

Η Όλγα Γεροβασίλη το φαβορί για αντίπαλος του Κασσελάκη

Η Όλγα Γεροβασίλη το φαβορί για αντίπαλος του Κασσελάκη, το Σάββατο θα ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον Στέφανο Κασσελάκη στις...

Παύλος Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν

Παύλος Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τα μη κρατικά πανεπιστήμια και για την ακρίβεια μίλησε το...