Αρχική Επιχειρήσεις Κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα η Παπαστράτος και για το 2017

Κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα η Παπαστράτος και για το 2017

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον τίτλο του “Κορυφαίου Εργοδότη” στην Ελλάδα απέσπασε η εταιρεία ειδών καπνού “Παπαστράτος” στο πλαίσιο της ανεξάρτητης έρευνας που διεξάγει κάθε χρόνο ο διεθνής Οργανισμός, Top Employer Institute. Το Ινστιτούτο απένειμε τον ίδιο τίτλο και στην μητρική εταιρία της Παπαστράτος, Philip Morris International, η οποία αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά ως “Κορυφαίος Εργοδότης” στον κόσμο και για δεύτερη φορά στην Ευρώπη για το 2017.

“Η έρευνά μας έδειξε ότι η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International, διασφαλίζει εξαιρετικές συνθήκες εργασίας, καλλιεργεί και αναπτύσσει το ταλέντο των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού, ενώ κατέχει ηγετική θέση στο περιβάλλον των Ανθρωπίνων Πόρων, καταβάλλοντας διαρκείς προσπάθειες για τη βελτιστοποίηση των εργασιακών πρακτικών και την ανάπτυξη των εργαζομένων της”, αναφέρει σχετικά το Top Employer Institute.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις νέες διακρίσεις της Παπαστράτος και της PMI, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε: “O τίτλος του Κορυφαίου Εργοδότη στην Ελλάδα από το παγκοσμίου φήμης Top Employer Institute και μάλιστα για τρίτη διαδοχική χρονιά, αποτελεί μια διάκριση που μας τιμά ιδιαίτερα. Ειδικά φέτος, που η διάκριση αυτή συνδυάζεται με τον τίτλο του “Κορυφαίου Εργοδότη” στον κόσμο, μια εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση που λαμβάνει φέτος για πρώτη φορά η Philip Morris International, η χαρά και η περηφάνεια μας ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας. Ωστόσο, για όλους εμάς στην Παπαστράτος κάθε είδους αναγνώριση, σε τομείς μάλιστα που αφορούν άμεσα στο πολυτιμότερο κεφάλαιο αυτής της εταιρείας, τους εργαζομένους μας, δεν δημιουργεί μόνο ικανοποίηση, αλλά και ευθύνη […] να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον με αποδοχές που είναι ανταγωνιστικές, να δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε εργαζόμενό μας να αναπτύσσει το ταλέντο και τις δεξιότητές του, να ανοίγουμε προοπτικές για διεθνή καριέρα. Πιστοί σε αυτή τη δέσμευση, εδώ και 85 χρόνια στην Παπαστράτος δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα προκειμένου να μην ακολουθούμε, αλλά να διαμορφώνουμε τις εξελίξεις. Αυτό σημαίνει για εμάς “να αφήνεις πίσω σου Μέλλον”, να μην επαναπαύεσαι ποτέ, αλλά να έχεις πάντα το βλέμμα στραμμένο στο Αύριο. Αυτό σημαίνει να αφήνεις πίσω σου Μέλλον, για όλους”.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη αναγνώριση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών διακρίσεων της Παπαστράτος αναφορικά με τις εργασιακές πρακτικές που ακολουθεί, καθώς από το 2012 έχει διακριθεί τρεις φορές ως “Great Place to Work”, ενώ την τελευταία διετία απέσπασε τρία χρυσά και δύο αργυρά βραβεία καθώς και μία διάκριση σε διαγωνισμούς ανθρώπινου δυναμικού.