Αρχική Υγεία Κορονοϊός: Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα – Ακυρώθηκαν τα καρναβάλια

Κορονοϊός: Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα – Ακυρώθηκαν τα καρναβάλια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας.

Η γυναίκα αυτή νοσηλεύεται, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πέραν του ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Την ίδια στιγμή,  με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας αλλά και όλα τα καρναβάλια ανά την περιφέρεια, λόγω κορονοϊού.

Νωρίτερα, επιβεβαιώθηκε και δεύτερο θετικό κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπου πρόκειται για το παιδί της 38χρονης το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης.

Συγχρόνως, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 38χρονη επιχειρηματίας που βρέθηκε θετική στο πρώτο τεστ για τον κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αποτελεί και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που καταγράφεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από το βράδυ της Τετάρτης οι γιατροί ξεκίνησαν να της χορηγούν ειδική φαρμακευτική (αντιιική) αγωγή, ώστε να καταπολεμηθεί το ιογενές στέλεχος COVID-19, από το οποίο νόσησε.

Η 38χρονη, η οποία είναι επιχειρηματίας, είχε επισκεφθεί πρόσφατα το Μιλάνο λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων στο χώρο της μόδας και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής.

Τη Δευτέρα, ανέπτυξε ορισμένα ήπια συμπτώματα και μετέβη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το βράδυ της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο ΑΧΕΠΑ.

Η 38χρονη θα παραμείνει νοσηλευόμενη σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Στο μεταξύ, κλειστό θα παραμένει για προληπτικούς λόγους την Πέμπτη το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Μαλακοπής.

Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη εξέλιξη με SMS που απέστειλε η διεύθυνση του σχολείου.

Η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου εναρμονίζεται με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που προβλέπει έκτακτα μέτρα στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κοροναϊού.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορονοϊού στην συμπρωτεύουσα, απηύθυνε συστάσεις για ψύχραιμη διαχείριση και την αποφυγή πανικού.

Όπως ανέφερε, «Ως δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμουμε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να γίνεται απολύτως υπεύθυνα από τους αρμόδιους φορείς. Απαιτείται διαχείριση χωρίς κανένα πανικό».

Επίσης δήλωσε ότι ο δήμος προχώρησε στην προληπτική απολύμανση των χώρων του δημαρχείου και συνεχίζει αύριο σε όλα τα δημοτικά κτίρια.