Αρχική Ελλάδα Κορονοϊός: Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο – Τι αλλάζει

Κορονοϊός: Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο – Τι αλλάζει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ όσο προχωρά ο καιρός, τόσο χαλαρώνουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Επομένως, η σημερινή είναι η τελευταία ημέρα που έχουμε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.30 έως μέχρι 05.00 π.μ.

Από αύριο απελευθερώνονται πλήρως οι μετακινήσεις και η κυκλοφορία, ενώ θα εξαιρούνται από τα εβδομαδιαία self test οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια.

Επίσης, θα επιτρέπονται 10 άτομα καθήμενα στα τραπέζια, αντί 6 που ισχύει σήμερα. Το ανώτατο όριο ατόμων για τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων θα είναι τα 300 άτομα.

Αναφορικά με τις παραλίες θα ισχύει αναλογία 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ. επιφάνειας (ελεγχόμενη είσοδος).

Η χρήση μάσκας, στους εξωτερικούς χώρους στα σημεία όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, έχει ήδη καταργηθεί.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμένων στη χώρα μας.

Τα επίσημα στοιχεία της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr αναφέρουν ότι συνολικά στην Ελλάδα έχουν γίνει 8.028.343 εμβολιασμοί.

Για την ακρίβεια, 4.714.326 άτομα έχουν λάβει τουλάχιστον τη α’ δόση του εμβολίου και 3.534.001 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 103.000 εμβολιασμοί.

Παρ όλα αυτά, ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού. Η εν λόγω παραλλαγή του κορονοϊού πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία και είναι ιδιαίτερα μεταδοτική.

Σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το τέταρτο κύμα που θα προκαλέσει η συγκεκριμένη μετάλλαξη «θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι 2 δόσεις».