Στο “κόκκινο” περνάει από αύριο το πρωί λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες η Μαγνησία, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, η Μαγνησία περνάει από τη ζώνη επιτήρησης στη ζώνη αυξημένου κινδύνου.

Στις νέες ζώνες από αύριο προστίθεται και 3η ζώνη, γκρι, που αφορά θα την Θεσσαλονίκη και τις όμορες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες δύο ζώνες είναι η ζώνη επιτήρησης Α εντάσσονται οι «πράσινες» και «κίτρινες» περιοχές και η ζώνη αυξημένου κινδύνου Β εντάσσονται οι «πορτοκαλί» και οι «κόκκινες» περιοχές.

Τα μέτρα που αφορούν στις περιοχές της ζώνης Αυξημένου Κινδύνου και τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη στις 6 το πρωί και για ένα μήνα:

Συγκεκριμένα, χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Όχι συναθροίσεις. Και πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Διατηρείται σε ολόκληρη την επικράτεια η λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια, γιατί εκεί τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται.