Αρχική Ελλάδα Κορονοϊός στην Ελλάδα: Ποια άτομα κινδυνεύουν περισσότερο

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Ποια άτομα κινδυνεύουν περισσότερο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διευκρινίσεις σχετικά με το ποια άτομα θεωρούνται υψηλού κινδύνου να μολυνθούν ή να έχουν ήδη μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό έδωσε την Πέμπτη ο ειδικός λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα άτομα υψηλού κινδύνου για να έχουν μολυνθεί από τον ιό θεωρούνται εκείνοι που έχουν συνυπάρξει με το επιβεβαιωμένο κρούσμα για πάνω από 15 λεπτά σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων. Τα άτομα αυτά είναι που μπαίνουν και σε προτεραιότητα σε ό,τι αφορά στους εργαστηριακούς ελέγχους.

Όσοι εντοπισθούν να έχουν έρθει σε στενή επαφή με κάποιο κρούσμα θα μπουν επίσης σε εθελοντική απομόνωση και παρακολούθηση της υγείας τους, ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Την Πέμπτη στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας.

Η γυναίκα αυτή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πέραν του ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.