Αρχική Υγεία Κορονοϊός: Σε ασφυκτική πίεση το ΕΣΥ – Στα ύψη η πληρότητα των...

Κορονοϊός: Σε ασφυκτική πίεση το ΕΣΥ – Στα ύψη η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ασφυκτική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στο ΕΣΥ, ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου καθημερινά καταγράφονται σχεδόν τα μισά κρούσματα, ενώ υπάρχει και ο φόβος για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, που είναι πιο μεταδοτικές.

Από την άλλη, προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία για τη πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή.

Την Κυριακή επιβεβαιώθηκαν 1.269 νέες μολύνσεις, 36 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν τους 391.

Στο 95% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο ΕΣΥ

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης τίθεται σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της πίεσης που ασκείται στα νοσοκομεία της Αττικής. Η εκτόξευση των εισαγωγών που έφτασαν τις 665 τις τελευταίες 48 ώρες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το λεκανοπέδιο αποτελεί το επίκεντρο της πανδημικής έξαρσης στη χώρα, θέτουν τους υγειονομικούς σε κατάσταση συναγερμού.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, στην τελευταία εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής εισήχθησαν 85 περιστατικά κορονοϊού. Συνολικά, 1.100 ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 230 είναι διασωληνωμένοι. Επίσης τονίζεται πως η κάλυψη των ΜΕΘ του λεκανοπεδίου αγγίζει το 95%.

Το ίδιο ρεπορτάζ σημειώνει ότι αναφορικά με την πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

– άμεση ανάπτυξη 70 κλινών ΜΕΘ με στόχο να φτάσουν τις 340

– τέλος στις διακομιδές από άλλους νομούς

– άνοιγμα κλινών σε Χαλκίδα, Κόρινθο και Λιβαδειά

– μεταφορά των non Covid περιστατικών. Στον σχεδιασμό αυτόν εντάσσεται και το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.