Αρχική Ελλάδα Κορονοϊός: Πρόταση για άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους – Ο οδικός...

Κορονοϊός: Πρόταση για άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους – Ο οδικός χάρτης που εξετάζεται

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο κορωνοϊός είναι ακόμη παρών, όμως η χώρα μπαίνει σταδιακά σε μια κανονικότητα. Ο χρόνος για την άρση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους μετράει πλέον αντίστροφα, καθώς την Τετάρτη αναμένεται η εισήγηση της Κυβέρνησης στην επιτροπή των ειδικών για νέα χαλάρωση, αλλά όχι στους χώρους που παρατηρείται συνωστισμός.

Οι σκληροί δείκτες υποχωρούν. Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι μειώνοντα και όλα δείχνουν ότι μπαίνουν σταδιακά σε μια πιο ομαλή πορεία προς την έξοδο από την υγειονομική αυτή κρίση.

Βασικό όπλο παραμένει το εμβόλιο και στόχος της Κυβέρνησης είναι η πλήρης εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών, ενώ πρωταρχικό μέλημα παραμένει ο εμβολιασμός των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων σε ποσοστό έως και 100%, αντί για το 90% που είναι σήμερα.

Μέχρι τον Απρίλιο θα απελευθερώνονται δραστηριότητες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες και παράλληλα θα δίνεται έμφαση στη θωράκιση των ανεμβολίαστων μέσα από το εμπλουτισμένο και με δύο πρωτεϊνικά σκευάσματα εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σε πρώτη φάση λοιπόν φαίνεται ότι τελειώνει η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους,  ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι θα αλλάξουν τα ποσοστά πληρότητας στα γήπεδα από 50% στο 100%. Φυσικά μόνο για εμβολιασμένους πολίτες. Παράλληλα, θα μπει τέλος στο υποχρεωτικό ποσοστό τηλεργασίας, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 20% των εργαζομένων, ενώ σε ό,τι αφορά τους εσωτερικούς χώρους, από  διασκέδαση, εστίαση, νοσοκομείασούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική.

Το ίδιο και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε χώρους όπως ισχύει και σήμερα.