Αρχική Υγεία Κορονοϊός: Πως θα μπαίνουν στα καταστήματα οι ανεμβολίαστοι

Κορονοϊός: Πως θα μπαίνουν στα καταστήματα οι ανεμβολίαστοι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ειδικό καθεστώς μπαίνουν από το Σάββατο οι ανεμβολίαστοι, καθώς ισχύουν νέα μέτρα για την κατηγορία αυτή.

Ως μέτρο πίεσης για να εμβολιαστούν, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται σε καταστήματα αλλά και δημόσιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα:

Ολοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.

Οι εξαιρέσεις

Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

Έτσι για τα ψώνια τους οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζονται rapid test αν πρόκειται να εισέλθουν για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα και mall ωστόσο, η είσοδος σε σούπερ μάρκετ θα διατηρηθεί ως έχει, χωρίς δηλαδή πρόσθετους περιορισμούς με υποχρεωτική επίδειξη rapid test.