Αρχική Διεθνή Κορονοϊός: Ποιες χώρες ανοίγουν καταστήματα από 1η Δεκεμβρίου και ποιες λαμβάνουν νέα...

Κορονοϊός: Ποιες χώρες ανοίγουν καταστήματα από 1η Δεκεμβρίου και ποιες λαμβάνουν νέα μέτρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα τμήμα της Ευρώπης θα ξαναβρεί ανοιχτά τα καταστήματά του αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς έχουν μειωθεί τα κρούσματα του covid. Ωστόσο, στις ΗΠΑ όπου ο κορονοϊός δεν εξασθενει, οι αρχές απαγόρευσαν τις περισσότερες δημόσιος ή ιδιωτικές συγκεντρώσεις. 

Από την άλλη, σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται. Συγκεκριμένα, στη Γαλλία θα ανοίξουν και πάλι σήμερα τα καταστήματα. Σίγουρα, είναι μια ανάσα ανακούφισης για χιλιάδες εμπόρους καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 21.00, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα πρέπει να τηρούν αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Παρόμοια εικόνα βλέπουμε και στην Πολωνία, όπου θα ανοίξουν σήμερα τα εμπορικά κέντρα. 

Ωστόσο, οι χώρες Ιρλανδία και Βέλγιο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Τρίτη ώστε να ανοίξουν τα καταστήματα και πάλι. Όμως, σ’ αυτές τις δύο χώρες επιβεβαιώνεται η ανάσχεση της επιδημίας. 

Επιπλέον, από αύριο, Κυριακή, άλλες τρεις περιφέρειες της Ιταλίας θα ανοίξουν και πάλι τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Να σημειωθεί ότι, στις περιφέρειες αυτές, (Λομβαρδία, Πεδεμόντιο, Καλαβρία) τα μπαρ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά, όπως και στην Γαλλία και το Βέλγιο. 

Στη Γερμανία οι περιορισμοί του κορονοϊού  θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Ενώ, στην Κύπρο, οι αρχές αποφάσισαν από τη Δευτέρα να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωστόσο, και στην Τουρκία θα επιβληθεί από σήμερα απαγόρευση της κυκλοφορίας βάσει της ηλικίας. 

Στην Βρετανία, η Ουαλία θα αυστηροποιήσει τους περιορισμούς σε παμπ και εστιατόρια ενόχει τον εορτών. Αυτό συμβαίνει έπειτα από ένα νέο lockdown, που αποφασίσθηκε από τη Βόρεια Ιρλανδία και την επιστροφή της Αγγλίας σ’ ένα σύστημα συναγερμού τριών επιπέδων. 

Τέλος, στην Ιαπωνία, οι αρχές ζήτησαν από τα καταστήματα που σερβίρουν οινοπνευματώδη, περιλαμβανομένων των καραόκε μπαρ, να κλείνουν τις πόρτες τους στις 22:00 από σήμερα και για περίοδο τριών εβδομάδων.