Αρχική Υγεία Κορωνοϊός: Πέθανε κοριτσάκι τριών ετών στο Βέλγιο

Κορωνοϊός: Πέθανε κοριτσάκι τριών ετών στο Βέλγιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα κοριτσάκι μόλις τριών ετών πέθανε από Covid19 πριν από μερικές ημέρες στο Βέλγιο, ανακοίνωσαν σήμερα, οι βελγικές υγειονομικές Αρχές, διευκρινίζοντας πως το παιδί έπασχε από διάφορες παθήσεις.

Πρόκειται για το πιο νεαρό θύμα της ασθένειας που έχει γίνει γνωστό στη χώρα.

«Αυτή η είδηση μας αγγίζει όλους πολύ βαθιά είτε ως επιστήμονες είτε ως γονείς», δήλωσε ο Μπουτεουίζν Κατρί, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της χώρας αυτής όπου πρόσφατα σημειώνεται μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Αυστηροποιούνται τα μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Την ίδια ώρα, η Βελγίδα πρωθυπουργός Σοφί Βιλμές ανακοίνωσε την Πέμπτη την ενίσχυση, από το ερχόμενο Σάββατο, των μέτρων απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθιστώντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας «σε όλους τους πολυσύχναστους χώρους»: αγορές, παλαιοπωλεία, εμπορικούς δρόμους, ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ.

Αυτές οι «πολυσύχναστες» ζώνες θα πρέπει να προσδιοριστούν από τις τοπικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους πελάτες που κάθονται σε τραπέζια.

Η μάσκα ήταν ήδη υποχρεωτική από τις 11 Ιουλίου στα καταστήματα, τους κινηματογράφους, τους χώρους λατρείας ή ακόμη τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες.

«Η ανακοίνωση της αυστηροποίησης των κανόνων είναι ένα σκληρό χτύπημα στο ηθικό μας, αλλά προτιμάμε να λάβουμε μέτρα σήμερα παρά να το μετανιώσουμε αύριο», είπε η Βελγίδα πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Εκτός από τη χρήση μάσκας, η Βιλμές ανακοίνωσε πως «οι εκθέσεις δεν θα μπορούν ακόμη να επαναλάβουν τη λειτουργία τους».

«Προβλέπουμε μια επιστροφή των δραστηριοτήτων από την 1η Σεπτεμβρίου, υπό την επιφύλαξη μιας πολύ αυστηρής συνέχισης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας», διευκρίνισε.

Στο Βέλγιο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τις 12 έως τις 18 Ιουλίου αυξήθηκε κατά 89% με μέσο όρο 184 επιβεβαιωμένα κρούσματα κάθε ημέρα, έναντι 98 την περασμένη εβδομάδα.

Η χώρα αριθμούσε έως την Πέμπτη 64.627 καταγεγραμμένα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων 9.808 θανάτους.

«Μπορεί οι πιο πρόσφατοι αριθμοί σε ό,τι αφορά την επιδημία να μην μας ενθουσιάζουν, όμως πρέπει να τους λάβουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη», προειδοποίησε η Βιλμές, ενώ πρόσθεσε ότι «μια αύξηση των μολύνσεων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της διαδικασίας άρσης των μέτρων περιορισμού (…) Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, αλλά πρέπει να παραμείνει υπό έλεγχο».

«Το αντάλλαγμα για τις ελευθερίες μας που ξαναβρίσκουμε είναι η απόλυτη σύνεση. Χωρίς την οποία αναλαμβάνουμε το ρίσκο να πρέπει να ξαναπάρουμε εξαιρετικά σκληρά μέτρα», υπογράμμισε εξάλλου.

Το Βέλγιο είναι μία από τις χώρες που καταμετρά έναν μεγάλο αριθμό θανάτων από Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό της, με 85 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

Η καταγραφή, από τις βελγικές Αρχές, των θανάτων από κορωνοϊό είναι μία από τις πιο εξαντλητικές στον κόσμο καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται και οι θάνατοι που πιθανώς συνδέονται με τον ιό χωρίς αυτό να έχει αποδειχθεί με διαγνωστικό τεστ.