Αρχική Διεθνή Κορωνοϊός: Μέσω Drones μιλάνε σε πολίτες που δεν φορούν μάσκα – Απίθανο...

Κορωνοϊός: Μέσω Drones μιλάνε σε πολίτες που δεν φορούν μάσκα – Απίθανο Βίντεο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα ηχεία που είναι ενσωματωμένα «φωνάζουν» στους πολίτες που δεν φορούν μάσκα

Ειδικά drones με ηχεία χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές για να προειδοποιούν τους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους και χωρίς τις χειρουργικές μάσκες για την προστασία τους έναντι του κορωνοϊού.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «οργώνουν» τις περιοχές της κινεζικής επικράτειας που έχουν πληγεί από τον ιό και φωνάζουν σε όσους κυκλοφορούν χωρίς την ειδική μάσκα.

Με τους νεκρούς να ξεπερνούν ήδη τους 300 και τα κρούσματα τις 14 χιλιάδες, η κυβέρνηση του Πεκίνου επιστρατεύει την προηγμένη τεχνολογία για να νικήσει τον «ιό του διαβόλου», όπως τον αποκαλούν πολλά κινεζικά ΜΜΕ.

Σ’ ένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, απεικονίζεται μία ηλικιωμένη γυναίκα με το drone να τις μιλάει και να την συμβουλεύει να επιστρέψει αμέσως στο σπίτι της αλλά και να φορέσει μάσκα για να προστατεύσει τον εαυτό της. Η γλυκύτατη γιαγιά ακούει με προσοχή με τα όσα της λέει το drone κι επιστρέφει σπίτι της.

Εκτός από την ενημέρωση του κοινού για την καραντίνα που έχει επιβληθεί από τις αρχές , τα drones ψεκάζουν τις μολυσμένες περιοχές και τις απολυμαίνουν με υγρό που θεωρείται ακίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Tις τελευταίες ημέρες, οι κινεζικές αρχές επιστρατεύουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να απολυμάνουν χωριά και πόλεις όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Η κυβέρνηση του Πεκίνου κάνει ότι μπορεί για να φρενάρει την εξάπλωσή του , όπως υποστηρίζουν οι αρχές.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Star», σε κάθε περιοχή της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη, που όπου έχουν καταγραφεί θάνατοι και κρούσματα, η Κίνα δίνει το πράσινο φως για τη χρήση drones σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού.