Αρχική Διεθνή Κορωνοϊός: Lockdown έξι εβδομάδων στην Ιρλανδία

Κορωνοϊός: Lockdown έξι εβδομάδων στην Ιρλανδία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Empty city centre shopping streets are seen as the coronavirus disease (COVID-19) outbreak continues, in Galway, Ireland, October 19, 2020. REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Σε καραντίνα μπαίνει ξανά ολόκληρος ο πληθυσμός της Ιρλανδίας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, με τη χώρα να γίνεται η πρώτη της ΕΕ που προχωρά εκ νέου σε ένα τέτοιο βήμα.

Τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (19/10) ο πρωθυπουργός Μίχαελ Μάρτιν προβλέπουν το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων λιανικής, ο περιορισμός της λειτουργίας εστιατορίων και παμπ σε takeaway, με τους πολίτες να μην επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

Ανοιχτά θα μείνουν τα σχολεία

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και θα επιτραπούν οι βασικές υπηρεσίες όπως στον κλάδο των κατασκευών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάρτιν, θέτοντας τη χώρα στο ύψιστο επίπεδο περιορισμών – επίπεδο 5 – για έξι εβδομάδες.

Η Ιρλανδία επέβαλε ένα από τα πιο μακρά σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη κατά την το πρώτο κύμα της πανδημίας και ενέτεινε τους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε ξανά.

 

 

πηγή  ΑΠΕ-ΜΠΕ