Αρχική Ελλάδα Κορονοϊός: Η ΕΛΑΣ προμηθεύεται 200.000 μάσκες και 40.000 γάντια

Κορονοϊός: Η ΕΛΑΣ προμηθεύεται 200.000 μάσκες και 40.000 γάντια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η Ελληνική Αστυνομία προμηθεύεται 200.000 μάσκες και 400.000 γάντια για το προσωπικό της με στόχο την προστασία του έναντι του κορωνοϊού αλλά και την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου στην χώρα μας. Με δύο αποφάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Επιτελικού Σχεδιασμού δεσμεύτηκε πίστωση 49.600 ευρώ για την “προμήθεια υγειονομικού υλικού, ήτοι 4.130 κουτιά χειρουργικές μάσκες με λάστιχο συσκευασία των 50τμχ για την κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού”. Η συγκεκριμένη προμήθεια εκτός των συνολικά 206.500 μασκών συμπληρώνεται με την αγορά 413.000 γαντιών ώστε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να προστατευτούν επαρκώς.

Την ίδια ώρα οι αντίστοιχες προμήθειες υγειονομικού υλικού για τη θωράκιση έναντι του κορωνοϊού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας δημιουργώντας παράλληλα χώρους υποδοχής ύποπτων περιστατικών. Σε προμήθεια ατομικών μέσων προστασίας και ενημερωτικού υλικού για τους τρόπους προφύλαξης από τη νόσο προχωρούν οι περιφέρειες και οι δήμοι όπως στην περίπτωση του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που αγοράζει 800 μάσκες ενεργού άνθρακα, προστατευτικά γυαλιά κλειστού τύπου, ολόσωμες φόρμες, γάντια και αντισηπτικά. Επιπλέον, αρκετοί δήμοι απολυμαίνουν για προληπτικούς λόγους δημόσια κτίρια με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Αργους-Ορεστικού στο νομό Καστοριάς έκλεισε σήμερα όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των παιδικών σταθμών, του βρεφικού σταθμού αλλά και του δημοτικού ωδείου της πόλης προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση λόγω το γενικότερου κλίματος “που δημιουργήθηκε λόγω της έξαρσης του ιού Covid-19 (κορονοϊός) και τις έντονες ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας”.

ΑΡΓΟΣ_ΟΡΕΣΤΙΚΟ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ_ΜΑΣΚΕΣ

Δ