Αρχική Υγεία Κορονοϊός: Έσπασε το φράγμα των 2,5 εκατ. εμβολιασμών – Δείτε ποιοι εμβολιάζονται...

Κορονοϊός: Έσπασε το φράγμα των 2,5 εκατ. εμβολιασμών – Δείτε ποιοι εμβολιάζονται τις επόμενες μέρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η χώρα έσπασε το φράγμα των 2.500.000 εμβολιασμών. 1.770.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, ενώ 770.000 έχουν κάνει και τις δύο, με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει σε ανάρτησή του πως «κάθε εμβολιασμός είναι μία μικρή νίκη κατά της πανδημίας».

Την ίδια στιγμή η πλατφόρμα για την κατηγορία των ευπαθών ομάδων Β’ τρέχει από την Παρασκευή, ενώ αύριο ακολουθούν άλλες δύο κατηγορίες πολιτών. Η πλατφόρμα θα ανοίξει την Τετάρτη για τους εκπαιδευτικούς και τους ανθρώπους των 55-59 ετών, οι οποίοι θα μπορούν να δηλώσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Θα ακολουθήσουν το προσεχές Σάββατο τα άτομα ηλικίας 50-54 ετών, ενώ σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Μάιο θα προχωρήσει και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιακών ομάδων με την κατηγορία των άνω των 40 ετών.

Συνολικά, από τις 16 ως τις 24 Απριλίου, 2,45 εκατ. πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.