ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνολικά 15 θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο προσωπικό του Γενικού Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας».

Σύμφωνα με πήγες του υπουργείου Υγείας, έπειτα από την επιβεβαίωση ότι τρεις ιατροί της Β’ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, απολυμανθηκαν όλοι οι χώροι και παράλληλα πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη ιχνηλάτηση στην Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική και την Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική, τόσο σε υγειονομικό προσωπικό, όσο και σε νοσηλευόμενους

Διαπιστώθηκαν έτσι συνολικά 15 κρούσματα στο προσωπικό και 4 κρούσματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ’ οίκον.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό.

Οι 4 ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Να σημειωθεί ότι η Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, ενώ η Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα. Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική. Επισημαίνεται επίσης ότι οι χημειοθεραπείες όλων των ασθενών συνεχίζονται κανονικά.

Τέλος, από σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου (σύνολο 1.200 άτομα).