Αρχική Διεθνή Κοροναϊός: Πανικός στη βόρεια Ιταλία λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Κοροναϊός: Πανικός στη βόρεια Ιταλία λόγω αύξησης των κρουσμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Ιταλία που έχουν μολυνθεί από το νέο κοροναϊό τετραπλασιάστηκε την Παρασκευή, λόγω των νέων κρουσμάτων στο βόρειο τμήμα της χώρας, με τις αρχές να αποφασίζουν το κλείσιμο σχολείων, εστιατορίων και επιχειρήσεων.

Τα νέα κρούσματα του Covid-19 στην Ιταλία, είναι συνολικά 16.

Ειδικότερα, 14 ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, και δύο στην περιφέρεια Βένετο, στην πόλη της Πάδοβας. Πέντε είναι γιατροί και νοσοκόμοι, ενώ, όπως ανακοινώθηκε νοσεί και μια γυναίκα που κυοφορεί.

Οι νέες μολύνσεις από τον κοροναϊό γίνονται πλέον από άνθρωπό σε άνθρωπο στο εσωτερικό της χώρας και όχι από ταξιδιώτες προερχόμενους από την Ασία, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των πολιτών.

Τουλάχιστον 250 άνθρωποι παραμένουν σε καραντίνα σε νοσοκομεία της Ιταλίας, υπό το φόβο της εξάπλωσης του ιογενούς παράγοντα Covid-19.

«Η κυβέρνησή μας έχει λάβει από την αρχή όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με συνεχή κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και όλων των αρμόδιων αρχών», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε επίσης ότι η Ιταλία βλέπει τώρα το ίδιο είδος «διασποράς» που έχουν δει η Γερμανία και η Γαλλία, ενώ τα μέτρα των ιταλικών αρχών αφορούν συνολικά 10 πόλεις, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από το Μιλάνο. Σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα στη Λομβαρδία αναστέλλονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις, οι εμπορικές, επιχειρηματικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε των μέτρων, σημειώνοντας ότι η Ιταλία παραμένει η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς και από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν.