Αρχική Οικονομία Κόντρα ΣΕΒ- ΓΣΕΕ για μισθούς και τιμές προιόντων

Κόντρα ΣΕΒ- ΓΣΕΕ για μισθούς και τιμές προιόντων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέχρι και τον Στάλιν επικαλείται ο ΣΕΒ, προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός πως δεν υποχωρούν οι τιμές των προιόντων παρότι μειώθηκε το εργασιακό κόστος κατά την περίοδο της κρίσης.

«Ακόμη και ο Στάλιν, αναγνωρίζοντας τη σχέση κόστους/τιμής πώλησης των προϊόντων, επέπληττε τους συντρόφους που ήθελαν χαμηλές τιμές στο ψωμί και υψηλές τιμές στο αλεύρι, προκειμένου να ικανοποιήσουν ταυτόχρονα τους εργάτες και τους αγρότες» ισχυρίζεται ο ΣΕΒ στο ενημερωτικό του δελτίο, ανοίγοντας «μέτωπο» με τη ΓΣΕΕ, σχετικά με τις επενδύσεις, τους μισθούς και τα υπερκέρδη των βιομηχάνων.

Υπενθυμίζεται πως το ΙΝΕ ΓΣΕΕ ανέφερε πρόσφατα πως η μείωση του κόστους εργασίας κατά τα χρόνια της κρίσης δεν μετακυλίστηκε στις τελικές τιμές των προιόντων, ούτε στην διεθνή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά κατέληξε στις «τσέπες» των βιομηχάνων.

Οι εκπρόσωποι του βιομηχανικού κόσμου αναφέρουν πως το 2016 οι επενδύσεις στη μεταποίηση ανήλθαν σε 3,1 δισ. ευρώ, που είναι το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 15ετίας, αυξανόμενες με μέσο ετήσιο ρυθμό +15,7% από το 2013 και μετά.

«Έχει ίσως έλθει η ώρα για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπροσώπους του να κάνουν την υπέρβαση και να νοιάζονται και για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που δίνουν διατηρήσιμες και καλές θέσεις εργασίας και αμοιβές στους εργαζόμενους και όχι να οδηγούν τις επιχειρήσεις, όπως στο παρελθόν, στην απαξίωση μέσω μαξιμαλιστικών διεκδικήσεων πέραν της κοινής λογικής», τονίζει η ΣΕΒ.