ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε βαρύ συνδικαλιστικό κλίμα συνεδρίασε χθες η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποφασίσει την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων. Την ίδια ώρα, έξω από το κτήριο της Συνομοσπονδίας Εργατών το ΠΑΜΕ πραγματοποιούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Οι προσκείμενοι στο Κομμουνιστικό κόμμα συνδικαλιστές, ζητούσαν την λήψη απόφασης για απεργία στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα κινητοποίησης του ΠΑΜΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, με στόχο την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας.

Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, έχει κορυφωθεί εδώ και περίπου έναν μήνα με την ΓΣΕΕ να κατηγορεί το ΠΑΜΕ για “τραμπούκικες ενέργειες” σε βάρος συνδικαλιστών άλλων παρατάξεων.

Tο ΠΑΜΕ, σηκώνοντας το γάντι κάνει λόγο για “εργοδοτικό συνδικαλισμό” και επιχείρηση νόθευσης των εκλογικών αποτελεσμάτων σε Εργατικά Κέντρα της χώρας, εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η επισήμανση της ΓΣΕΕ σε χθεσινή ανακοίνωση της, με την οποία καθιστά “πολιτικά και επιχειρησιακά υπεύθυνη για κάθε αδίκημα που θα συντελεστεί κατά ζωής και περιουσίας και εν τέλει κατά της δημοκρατίας”, την πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας.

Η συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές μεταφέρθηκε στην αίθουσα της συνεδρίασης με τον προεδρο της ΓΣΕΕ να επισημαίνει στη εισήγηση του οτι δεν θα δεχθεί απο κανενα ,και κυριως απο το ΠΑΜΕ, χαρακτηρισμούς οπως νόθος και δοτος. Δεν υπάρχουν τετοια ζητηματα και ο,τι γίνεται αφορά μικροπολιτικους σκοπους.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε ότι δεν χρειάζεται απεργιομανια, εχουν γινει περισσοτερες απο 60 απεργίες την περίοδο των μνημονίων. Συνέδεσε δε την απεργία με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις αποφάσεις του Eurogroup.

Τελικά, η ΓΣΕΕ αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας στις 28 Νοέμβρη.