Αρχική Ασφάλιση “Κόντρα” διοίκησης ΕΦΚΑ με ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ

“Κόντρα” διοίκησης ΕΦΚΑ με ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μαίνεται ο “πόλεμος” ανάμεσα στη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Οι ομοσπονδίες, σε κοινή ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι η τελευταία απάντηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ «στερείται ουσιαστικού περιεχομένου, σε αντίθεση με τις δικές μας παρατηρήσεις, διαπιστώσεις και καταγγελίες, που ήταν συγκεκριμένες και εξειδικευμένες». «Το ανησυχητικό δε είναι, πως αυτές αναφέρονται σε πραγματικά προβλήματα, που καθημερινά αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι, και τα οποία σταδιακά πολλαπλασιάζονται, αντί να λιγοστεύουν.

Είναι πράγματι τραγικό η διοίκηση ενός από τους μεγαλύτερους δημόσιους οργανισμούς σ’ έναν ιδιαίτερα κρίσιμο και ευαίσθητο κοινωνικά τομέα να εμφανίζεται τόσο αιφνιδιασμένη, ανέτοιμη και αμήχανη, φυγομαχώντας και στρουθοκαμηλίζοντας όχι τόσο απέναντι στις δικές μας καταγγελίες, όσο, κυρίως, στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις που ανέλαβε και αφορούν άμεσα ή έμμεσα το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της χώρας» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι ομοσπονδίες.