Τετάρτη, Ιούλιος 6, 2022
Αρχική Υπουργεία Κοντοζαμάνης: Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η παράταση του lockdown

Κοντοζαμάνης: Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η παράταση του lockdown

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Φαίνεται ότι αποδίδουν τα μέτρα, η εβδομάδα αυτή είναι κρίσιμη και σημαντική. Αξιολογούμε κάθε ημέρα τα επιδημικά/επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται πράγματι ότι τα μέτρα αποδίδουν και η υπάρχει μια ανάσχεση στη διασπορά του ιού” δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη παράταση του Lockdown απάντησε ότι “θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, αυτή την εβδομάδα θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα και θα ληφθούν ανάλογα οι αποφάσεις. Τώρα αν θα είναι ολιγοήμερη παράταση, μία εβδομάδα ή δύο, δεν είμαι σε θέση να σας το πω αυτή τη στιγμή. Ούτως ή άλλως έχει ειπωθεί από την κυβέρνηση ότι με βάση την εξέλιξη των δεδομένων αυτών θα παίρνουμε τα μέτρα”.

“Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις πρέπει να καθοδηγούνται με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών. Εάν αποδώσουν τα μέτρα, που φαίνεται ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση της κατάστασης, θα είμαστε σε θέση να ανοίξει η αγορά” πρόσθεσε.

“Σε σχέση με τις άλλες χώρες, οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι λίγοι, αν τους συγκρίνουμε με συγκεκριμένους δείκτες με τις υπόλοιπες χώρες. Υπάρχουν θάνατοι, υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα σε ασθενείς με κορωνοϊό, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να βγουν όρθιοι από τα νοσοκομεία μας. Δυστυχώς κάποιοι καταλήγουν” υπογράμμισε.

“Υπάρχει μία πίεση στη Θεσσαλονίκη στο σύστημα υγείας, η κατάσταση είναι οριακή σε ότι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας, όμως παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να ανοίγουμε μονάδες εντατικής θεραπείας. Να θυμίσω δεν έχει μείνει κανείς εκτός ΜΕΘ μέχρι σήμερα στη χώρα μας. Έχει καταβληθεί τιτάνια προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες 10 ημέρες ανοίξαμε 73 νέες κλίνες ΜΕΘ” πρόσθεσε.

“Δυστυχώς υπάρχουν απώλειες σε αυτή τη μάχη, προσπαθούμε να είναι όσο δυνατόν λιγότεροι οι θάνατοι” είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.