Αρχική Πολιτική Κοντονής: Διαψεύδει όσους ισχυρίζονται ότι είχε ψηφίσει τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Κοντονής: Διαψεύδει όσους ισχυρίζονται ότι είχε ψηφίσει τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επανέρχεται ο Σταύρος Κοντονής στο θέμα του Ποινικού Κώδικα, οι δηλώσεις του για τον οποίο οδήγησαν στη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής σε δήλωσή του αναφέρει πως  «βρισκόμαστε μπροστά σε νέα ψευδολογία» και εξηγεί πως αμέσως μετά την διαγραφή του στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσιες τοποθετήσεις τους τον εγκαλούσαν ότι δήθεν τοποθετείται σήμερα αρνητικά για το νέο Ποινικό Κώδικα, ενώ τον είχε υπερψηφίσει κατά την συνεδρίαση της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, ο ίδιος είχε κάνει γνωστή τη διαφωνία του όχι μόνο με την ομιλία του στην Βουλή αλλά και προτείνοντας να αναβληθεί η έναρξη ισχύος του νέου κώδικα, με σκοπό να γίνουν στο μεσοδιάστημα οι αναγκαίες διορθώσεις.

Τονίζοντας μάλιστα ότι «μετά το πέρας της συζήτησης δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να εκφράσει ο κάθε βουλευτής την προσωπική του θέση», καταλήγει πως δεν μπορεί να λέγεται ότι ψήφισε ο ίδιος προσωπικά τις τροποποιήσεις αυτές.

Μάλιστα καλεί «να σταματήσει εδώ η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση του άλλα να λέω και για τα αντίθετα να εγκαλούμαι. Εκτός και αν πρέπει να αντιμετωπίσω διαφορετικά τις συκοφαντίες και τα ψέματα εις βάρος μου».

«Δεν ξέρω τι άλλο θα σκαρφιστούν ορισμένοι, για να παραποιήσουν την πραγματικότητα. Αναρωτιέμαι όμως πώς έχουν το θράσος να προβάλλουν παρόμοιες απόψεις και άθλιους χαρακτηρισμούς εις βάρος μου, όταν οι πάντες γνωρίζουν και ο ίδιος το ανέφερα, πως δεν διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, για να πάρω προσωπική θέση;», συνεχίζει παραθέτοντας την απάντηση που είχε δόσει σχετική ερώτηση, αν δηλαδή εφόσον είχε διατυπώσει επιφυλάξεις για την εισαγωγή προς ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, γιατί τελικώς τον υπερψήφισε:

«Όχι μόνο δεν είχα υπερψηφίσει το νέο Ποινικό Κώδικα, αλλά με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις μου είχα επισημάνει, ότι πτυχές αυτού του νομοθετήματος εκθέτουν την κυβέρνηση. Μάλιστα ως έσχατο σημείο υποχώρησης, είχα ζητήσει στη συνεδρίαση της Βουλής, ακόμη και αν υπερψηφιστεί, η ισχύς του να μετατεθεί μερικούς μήνες, για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις. Ούτε σ’ αυτό εισακούστηκα, με τα γνωστά δικαστικά αποτελέσματα σε εκκρεμείς δικές δωροδοκίας. Επαναλαμβάνω την σαφή διαφοροποίηση μου στη Βουλή, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία. Πώς σήμερα λοιπόν ανερυθρίαστα ισχυρίζονται ακόμη και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπερψήφισα το νέο ποινικό κώδικα;»

« Ελπίζω να σταματήσει εδώ η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, άλλα να λέω και για τα αντίθετα να εγκαλούμαι. Εκτός και αν πρέπει να αντιμετωπίσω διαφορετικά τις συκοφαντίες και τα ψέματα εις βάρος μου», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ