Η Εθνική Φρουρά της Μινεσότα ανακοίνωσε στο Twitter ότι τα στρατεύματα έχουν ενεργοποιηθεί, καθώς συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο St. Paul και τη Μινεάπολις.

«Έχουμε ενεργοποιήσει περισσότερους από 500 στρατιώτες στο St. Paul, στη Μινεάπολις και στις γύρω κοινότητες. Η αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή, να διατηρήσουμε την περιουσία και το δικαίωμα της ειρηνικής διαδήλωσης. Ένας βασικός στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες θα μπορούν να ανταποκρίνονται σε κλήσεις» ανέφερε η ανάρτηση.

https://twitter.com/BreakingNLive2/status/1266229712461787138

Την ίδια ώρα η αστυνομία της Μινεάπολις εκκένωσε όλο το κτήριο του 3ο ΑΤ λίγο μετά τις 10 μ.μ. τοπική ώρα «προς το συμφέρον της ασφάλειας του προσωπικού μας», σύμφωνα με δήλωση του John Elder, διευθυντή του Γραφείου Ενημέρωσης του τμήματος.

«Οι διαδηλωτές μπήκαν βίαια στο κτίριο και πυροδότησαν πολλές πυρκαγιές», είπε ο Elder.   Η φωτιά, που μαίνεται, φαίνεται να έχει ήδη κάψει το μισό κτίριο, με το πλήθος των διαδηλωτών έξω να πανηγυρίζουν και να ανάβουν πυροτεχνήματα.

Λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ (τοπική ώρα) οι διαδηλώσεις έβαλαν φωτιά στο 3ο αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις, όπου υπηρετούσαν οι αστυνομικοί που δολοφόνησαν τον Τζορτζ Φλόντ.

Στις φλόγες και άλλα αστυνομικά τμήματα καθώς η αστυνομία εγκαταλείπει τα κτίρια εν μέσω ταραχών.

https://twitter.com/BreakingNLive2/status/1266230854113583112