Αρχική Οικονομία Κοινωνικός Τουρισμός: “Προ των πυλών” τα οριστικά αποτελέσματα

Κοινωνικός Τουρισμός: “Προ των πυλών” τα οριστικά αποτελέσματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Eντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι αύριο Πέμπτη 22/7 ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει τους τελικούς δικαιούχους του νέου προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού που ξεκινάει από την 1η Αυγούστου ώστε να γίνει η χρήση των σχετικών voucher, ενώ οι δικαιούχοι του περασμένου προγράμματος (2020-2021) πρέπει να κάνουν χρήση των επιταγών μέχρι 31 Ιουλίου.

«Τον Ιούνιο ενεργοποιήθηκαν 20.000 επιταγές. Άρα, ο κόσμος αξιοποιεί το πρόγραμμα, πηγαίνει διακοπές κάτι που πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί» είπε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζήτηση για το νέο πρόγραμμα ήταν τεράστια και ο ΟΑΕΔ κλήθηκε να επεξεργαστεί περίπου 10.000 ενστάσεις που κατατέθηκαν μετά την ανακοίνωση των προσωρινών δικαιούχων την προηγούμενη εβδομάδα. Το νέο πρόγραμμα αφορά 6 διανυκτερεύσεις σε όλη την Ελλάδα, 10 διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο Κω, ενώ για πρώτη φορά επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ο κ.Πρωτοψάλτης αποκάλυψε επίσης ότι θα ανοίξει εκ νέου το μητρώο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αλλά δεν πρόλαβαν να το πράξουν εντός προθεσμίας στην πρώτη φάση.

Σε σχέση με τις ενστάσεις ορισμένων ξενοδόχων ότι είναι λίγα τα χρήματα που παίρνουν, ο κ. Πρωτοψάλτης απάντησε ότι «ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συγκεκριμένος, και ότι οι τιμές που δόθηκαν ήταν αρκετά καλές.

Παράδειγμα: Σε ξενοδοχείο τριών αστέρων δίνουμε 35 ευρώ ανά άτομο, μαζί με πρωινό. Άρα 70 ευρώ το δίκλινο, και αυτό είναι για όλο τον χρόνο. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι 12μηνης διάρκειας.

Το πρόγραμμα πάει καλά και γενικά δεν έχουμε προβλήματα. Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό εκείνων που ενώ κληρώνονται και παίρνουν τις επιταγές τελικά δεν τις χρησιμοποιούν αλλά αυτό είναι μικρό.

Εφέτος επίσης σχεδιάζουμε – και θα το υλοποιήσουμε πολύ σύντομα – την ηλεκτρονική αίτηση για πληρωμή των επιχειρήσεων, ώστε να αποφύγουμε την χαρτούρα και τις μετακινήσεις.

Οι αιτήσεις αποπληρωμής των επιχειρήσεων θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου».