Αρχική Οικονομία Κοινωνικός Τουρισμός: Ερχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 ωφελούμενους – Ποιους θα αφορά

Κοινωνικός Τουρισμός: Ερχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 ωφελούμενους – Ποιους θα αφορά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καταιγισμός αιτήσεων έχει σημειωθεί για τα voucher φθηνών διακοπών μέσω του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός, καθώς έχουν ξεπέράσει τις 300.000. Την ίδια ώρα ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, προανήγγειλε νέο πρόγραμμα για μια άλλη κατηγορία πολιτών.

Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα αφορά 25.000 χιλιάδες συνταξιούχους που μέχρι τώρα δεν συγκαταλέγονταν σε αυτό που τρέχει, όπως γνωστοποίησε ο κ. Πρωτοψάλτης στο Mega. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω άλλες λεπτομέρειες για το εν λόγω πρόγραμμα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το μοντέλο του προγράμματος για τους συνταξιούχους
Πάντως στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς θα είναι το μοντέλο του προγράμματος για τους συνταξιούχους.Οι αιτήσεις θα ειναι αντίστοιχες με το τρέχων, «εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν ανακοινώσεις και για τη διαδικασία αυτή, η οποία θα είναι πιο σύντομη, γιατί θα είναι και λιγότερα τα άτομα τα οποία θα ωφεληθούν», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα voucher για φθηνές διακοπές θα αφορούν συνταξιούχους του ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ, ενώ ωφελούμενοι θα είναι και τα τέκνα των δικαιούχων και οι σύζυγοι.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την 01.08.2022 έως την 31.07.2023. Η διάρκεια διαμονής των ωφελουμένων θα ορίζεται στις 6 διανυκτερεύσεις, ενώ για πληγείσες περιοχές πιθανότατα θα είναι περισσότερες.