Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Ποιοι θα λάβουν voucher

Αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές με το ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2024-2025.

Σε τελική φάση δημοσίευσης μπήκε ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024- 2025 από τη ΔΥΠΑ και η διαδικασία κλήρωσης των επιταγών (voucher) για δωρεάν διακοπές.

Σύμφωνα με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, το πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Μαΐου ή το αργότερο αρχές Ιουνίου. Επιπλέον, για πρώτη φορά υπάρχουν επιπλέον κίνητρα για δωρεάν διακοπές στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας.

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Ποιοι θα λάβουν voucher

Τα voucher του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2024  του  κοινωνικού τουρισμού της Δ.ΥΠ.Α. απευθύνονται σε εργαζόμενους και ανέργους.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι μεταξύ άλλων θα ισχύσουν τα εξής:

Προβλέπονται έως έξι διανυκτερεύσεις κατόπιν απευθείας συνεννόησής με τον πάροχο για τους δικαιούχους και ωφελούμενους  του προγράμματος σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους:

  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
  • Έλαβαν από την ΔΥΠΑ (τ.ΟΑΕΔ) 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Σε ποιες περιοχές προβλέπονται δωρεάν διακοπές

Στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024 με τα τουριστικά καταλύματα ισχύουν τα εξής:

  • Μπορούν να γίνουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή σε τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου.
  • Μπορούν να γίνουν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Να σημειωθεί ότι στην λίστα με τους προορισμούς «μηδενικής συμμετοχής» φέτος θα προστεθεί και η Θεσσαλία.

Επίσης, σε όσους προορισμούς απαιτείται ιδιωτική συμμετοχή αυτή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 11,5 ευρώ την διανυκτέρευση για 5άστερο ξενοδοχείο, με πρωϊνό.

Επιδότηση σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια

  • Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20% ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν
  • Οι δικαιούχοι προκύπτουν βάσει μοριοδότησης: Κριτήρια μοριοδότησης αποτελούν το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα (θα τηρηθούν τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης) και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.

Ποιοι μένουν εκτός του προγράμματος του Κοινωνικού τουρισμού

Εκτός του νέου προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού μένουν οι επιλεγέντες δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου της προηγούμενης χρονιάς, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Ωστόσο εξαιρούνται και μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα δύο συνεχόμενων περιόδων με όλα τα δηλωθέντα στην αίτησή τους όσοι δικαιούχοι ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω. Επίσης, συμμετέχουν όσοι δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία στο ίδιο ποσοστό.

Να σημειωθεί πως οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές τους θα πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με «πέναλτι» δηλαδή δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στα επόμενα δύο προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού των περιόδων 2024-2025 και 2025-2026.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

 

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Κόκκινα δάνεια: 70 δισ. έχουν περάσει σε εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αυξήθηκε ο όγκος των κόκκινων δανείων που έχουν περάσει σε εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς...

Πρόστιμα και λουκέτα σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις

Λουκέτα από 2 μέχρι και 10 ημέρες και έως και 2 χρόνια για αυτούς που έχουν πειραγμένες ταμειακές μηχανές, είναι η...

Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος για οικονομία και βελτίωση

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει την αλλαγή των χρεώσεων για τις ζώνες χαμηλής χρέωσης από τις βραδινές στις μεσημβρινές, με στόχο τη μέγιστη...

Ισχυρά κέρδη και αύξηση στον τζίρο της Coca-Cola 3E για το 2023

Η Coca-Cola 3E παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 43,9 εκατ. ευρώ το 2023, σε σύγκριση με 26,6 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ ο όγκος των...