ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Αντίστροφα” μετρά ο χρόνος για την έναρξη των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα.

Η πλατφόρμα ήταν να ξεκινήσει να λειτουργεί από χθες, ωστόσο αυτό δεν συνέβη.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Dimosio.gr η κοινή υπουργική απόφαση θα εκδοθεί αύριο, ενώ οι η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει από την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης με όλες τις προϋποθέσεις για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δικαιούχοι, δηλαδή περίπου 1.4 εκατ. νοικοκυριά, θα λάβουν από 250 έως 1.350 ευρώ, ενώ οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους θα γίνουν την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Βασικά κριτήρια επιλογής θα είναι το εισόδημα, η οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση και οι καταθέσεις. Τα εισοδηματικά κριτήρια θα παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι.

Δηλαδή έως 9.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και έως 27.000 ευρώ για νοικοκυριό µε δύο ενήλικα και πέντε ή περισσότερα ανήλικα µέλη. Λαμβάνεται υπόψη το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού που δηλώθηκε φέτος στο Ε1 για το 2017, πραγματικό ή τεκμαρτό, από κάθε πηγή προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών. Στα περιουσιακά κριτήρια αναμένεται να προβλεφθεί βελτίωση των περσινών ορίων, ώστε να µη βρεθούν εκτός μερίσματος οικογένειες λόγω αλλαγής των αντικειμενικών αξιών.

Το κοινωνικό μέρισμα 2018 θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του taxisnet.