Αρχική Διεθνή Κλειστές οι διεθνώς φημισμένες Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βιέννης

Κλειστές οι διεθνώς φημισμένες Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βιέννης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ερχόμενη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, ξεκινά το “Αντβέντ”, η περίοδος των τεσσάρων εβδομάδων και τεσσάρων Κυριακών, κατά τις οποίες ο κόσμος στην Αυστρία ετοιμάζεται για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι αβέβαιο αν θα ανοίξουν εφέτος οι διεθνώς φημισμένες παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βιέννης.

Η Βιέννη θεωρείται “Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων” στην Ευρώπη, διαθέτοντας τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες χριστουγεννιάτικες αγορές. Με κορυφαία εκείνη στην Πλατεία του Δημαρχείου της. Εδώ και δεκαετίες λειτουργούσε κανονικά πάντα από τα μέσα Νοεμβρίου. Φέτος οι κατασκευές των περιπτέρων της είχαν ξεκινήσει από τα τέλη Οκτωβρίου.

Τώρα οι σχετικές εργασίες και προετοιμασίες σταματούν εξαιτίας της αβεβαιότητας για το αν θα λειτουργήσει εφέτος, έπειτα και από το δεύτερο “σκληρό lockdown” που, λόγω της ραγδαίας αύξησης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, έχει επιβληθεί στην Αυστρία από την 17η Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι την 6η Δεκεμβρίου.

Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο εάν η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Πλατεία του Δημαρχείου θα ανοίξει από την 7η Δεκεμβρίου. Η σχετική απόφαση αναμένεται το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού υπάρξει, όπως αναφέρεται σχετικά, μία σαφής εικόνα ως προς την εξέλιξη των αριθμών των νέων λοιμώξεων.