Αρχική Υγεία Χαρδαλιάς: Κλειστά περίπτερα και κάβες μετά τα μεσάνυχτα

Χαρδαλιάς: Κλειστά περίπτερα και κάβες μετά τα μεσάνυχτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την υιοθέτηση νέων αυστηρών μέτρων, με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι από το Σάββατο 26/09/2020 και μέχρι τις 04/10/2020 επιβάλλεται ειδικό καθεστώς ωραρίου λειτουργίας σε περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και κάβες, ενώ ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων στα Τρίκαλα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές (Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Πέλλα, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Μυτιλήνη, Μύκονος), από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί επιβάλλεται η αναστολή λειτουργίας για περίπτερα, ψιλικατζίδικα (μινι μαρκετ) και κάβες. Εξαιρούνται φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 05:00 της 26/09/2020 και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Επιπλέον αναπροσαρμόζεται και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων, ή επιδημιολογικής επιτήρησης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλειναν από τα μεσάνυχτα ως τις 07:00 το πρωί. Πλέον, τα καταστήματα αυτά θα μπορούν να λειτουργούν από τις 05:00 το πρωί.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, επιβάλλεται καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων στα Τρίκαλα.

«Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία εξαρτάται από όλους μας ξεχωριστά», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως «η προσήλωση στη μάσκα το αποτελεσματικότερο μέτρο κατά της πανδημίας».

Επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική

«Υπάρχει ιδιαίτερο φορτίο στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένες περιοχές. Υπάρχουν μέτρα που εφαρμόζονται ήδη με ελέγχους και αυστηρές ιχνηλατήσεις ιδιαίτερα στο κομμάτι των στενών επαφών. Είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και οι πρωτοβουλίες θα φέρουν αποτέλεσμα. Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Αττικής να εφαρμόσουν τα μέτρα», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική