Αρχική Ελλάδα Κλειστά κέντρα: Συνοδεία ΜΑΤ τα μηχανήματα στα νησιά – Επεισόδια σε Χίο...

Κλειστά κέντρα: Συνοδεία ΜΑΤ τα μηχανήματα στα νησιά – Επεισόδια σε Χίο και Λέσβο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επεισοδιακή ήταν η άφιξη των μηχανημάτων έργων που στάλθηκαν σε Λέσβο και Χίο συνοδευόμενα από δυνάμεις των ΜΑΤ για την έναρξη των εργασιών κατασκευής των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων κράτησης.

Το λιμάνι της Μυτιλήνης μετατράπησε σε πεδίο μάχης τη νύχτα, για περίπου δύο ώρες. Δέκα διμοιρίες ΜΑΤ που έφτασαν στο λιμάνι με το πλοίο «Πήγασος» ενισχυμένες με δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν ήδη στο νησί συγκρούστηκαν με εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση τους. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

INTIME NEWS / ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Οι αστυνομικές δυνάμεις στάλθηκαν στο νησί ώστε να πραγματοποιηθούν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής διανομής προσφύγων και μεταναστών στην επιταγμένη έκταση της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου. Μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης των αστυνομικών δυνάμεων, αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων και μηχανημάτων της αστυνομίας και του στρατού και την απελευθέρωση των εισόδων του λιμανιού από οχήματα, ξεκίνησε μεγάλη πομπή με κατεύθυνση την επιταγμένη έκταση, τη θέση Καβακλή – Καράβα.

Μεγάλος αριθμός κατοίκων με μηχανήματα του Δήμου δυτικής Λέσβου έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δυο σημεία, στη θέση Διαβολόρεμα και στη θέση Καράβα.

INTIME NEWS / ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Επεισόδια ξέσπασαν όμως τα ξημερώματα και στο λιμάνι Μεστών Χίου καθώς αποβιβάζονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στάλθηκαν στο νησί, εν όψει της έναρξης των εργασιών κατασκευής νέας δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου – Βολισού.

Εξαιτίας της ρίψη χημικών, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο μετά τις 5.00 η Αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα καθώς και όχημα εφοδιασμένο με εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή. Εκεί έχει συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη πολιτών προκειμένου να τους εμποδίσει.

πληροφορίες από ΑΜΠ, ναυτεμπορική