Αρχική Ελλάδα Κλείνουν αύριο το πρωί έξι σταθμοί του Μετρό

Κλείνουν αύριο το πρωί έξι σταθμοί του Μετρό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εντολή να κλείσουν αύριο έξι σταθμοί του μετρό έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει το Τραμ.

Συγκεκριμένα, από τις 8 το πρωί οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συναθροίσεων σε ολόκληρη την επικράτειας από τις 05.00 το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου έως και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορoνοϊού COVID -19».

Ωστόσο, παρά την αυστηρή αστυνομική απαγόρευση συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών προγραμματίζουν συγκεντρώσεις στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου, που το 2008 έπεσε νεκρός από το από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.