Αρχική Πολιτική ΚΚΕ: Κοροϊδία η μίσθωση 40 μεταχειρισμένων λεωφορείων που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

ΚΚΕ: Κοροϊδία η μίσθωση 40 μεταχειρισμένων λεωφορείων που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί η μίσθωση 40 λεωφορείων, μεταχειρισμένων που ανακοινώθηκε απ’ τον κ. Μητσοτάκη χαράματα, σ’ ένα αμαξοστάσιο όπου τα κρούσματα στους εργαζομένους έχουν χτυπήσει κόκκινο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Και μάλιστα, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, μετά από ένα χρόνο πανδημίας και ενώ τα Μέσα Μεταφοράς έχουν εξελιχθεί σε υγειονομικές «βόμβες» για επιβάτες και εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει το στόλο των λεωφορείων που βρίσκονται ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια και άμεσα να βγάλει στην κυκλοφορία περισσότερα από 300 λεωφορεία αν χρηματοδοτούσε την αγορά ανταλλακτικών για να επισκευαστούν και αν έκανε τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

Όμως, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, «η υποβάθμιση και η απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών είναι επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, τις συνέπειες της οποίας τις βιώνει ο λαός που στριμώχνεται και ταλαιπωρείται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ παραβιάζονται ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες προστασίας της υγείας του».