Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Ξεκινάει ο τρίτος κύκλος 

Σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», με την πλατφόρμα για τις αιτήσεις του 3ου κύκλου της δράσης να ανοίγει αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 12:00 π.μ.

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της περαιτέρω διείσδυσης ηλεκτρικών οχημάτων στο στόλο οχημάτων της ελληνικής επικράτειας. Κάτι τέτοιο θα συντελέσει στη μείωση των εκπομπών ρύπων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.

«Στόχος του νέου κύκλου του προγράμματος είναι η ανανέωση του στόλου των οχημάτων», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας. Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ, δύναται όμως μελλοντικά να ενισχυθεί. «Όποιος έρχεται με το τιμολόγιο αγοράς θα επιδοτείται άμεσα», είπε από την πλευρά της η κα Αλεξοπούλου. Στόχος είναι ανά δίμηνο να πραγματοποιούνται πληρωμές από το ελληνικό δημόσιο.

Το κύριο χαρακτηριστικό του νέου προγράμματος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς πλέον υπάρχει μόνο ένα στάδιο, αυτό της υπαγωγής για πληρωμή, από την στιγμή που ο ενδιαφερόμενος έχει αγοράσει το ηλεκτρικό όχημα.

Η επιδότηση από 8.000 ευρώ που ήταν στον προηγούμενο κύκλο έχει πάει στις 9.000 ευρώ, η οποία αν πάει συνδυαστικά και με την αύξηση της απόσυρσης του παλαιού αυτοκινήτου που πλέον επιδοτείται με 2.000 ευρώ (από 1.000 ευρώ που ήταν ) θα φθάνει τις 11.000 ευρώ.

Η επιδότηση προσαυξάνεται επιπλέον κατά 1.000 ευρώ, για άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους, και νέους έως 29 ετών. Για τα νομικά πρόσωπα, μειώνεται το ύψος της επιδότησης κατά 2.000 ευρώ, ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό της αυξημένης ζήτησης για εταιρικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Παράλληλα, σήμερα θα πιστωθεί, με τη 17η σχετική απόφαση έγκρισης πίστωσης, στους λογαριασμούς 478 δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», το ποσό των 1.780.260 ευρώ που αφορά στην επιδότηση 521 οχημάτων.

Η πλατφόρμα θα είναι σύντομα διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους πατώντας εδώ

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

«Γιατί τον αφήνουν ελεύθερο;» – Ξεσπάει η γιαγιά της συζύγου του Απόστολου Λύτρα

Σοκαρισμένη από το ξυλοδαρμού της εγγονής είναι...

Η Ανακοίνωση των Εισαγγελέων για τη μη προφυλάκιση του δικηγόρου Α. Λύτρα

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση σε...

Ενημερωτικό Δελτίο

Επίσημη εφαρμογή της 6ης μέρας εργασίας από 1η Ιουλίου: Εταιρείες και αμοιβές εργαζομένων

Από την 1η Ιουλίου, θα τεθεί σε ισχύ η εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας στη χώρα μας, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στην ΕΕ...

Μεγάλη κινητοποίηση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Δυναμικό ραντεβού δίνουν σήμερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από διάφορες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, καθώς εκδικάζονται τα...

Μέτρα για την κάλυψη των κενών θέσεων σε τουρισμό και εστίαση

Εξακολουθεί να παραμένει μεγάλο "αγκάθι" η έλλειψη εργαζομένων σε βασικούς κλάδους της οικονομίας με αιχμή τον τουρισμό και την εστίαση, με την κυβέρνηση να...

Πώς να υπολογίσετε το επίδομα άδειας και πότε Θα το λάβετε

Το επίδομα άδειας για το φετινό καλοκαίρι θα είναι υψηλότερο από άλλες χρονιές λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού για το 2024 στα 830...