Αρχική Δήμοι Κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ εντός του 2018

Κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ εντός του 2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη διοργάνωση κοινού συνεδρίου εντός του 2018 προσανατολίζονται ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ. Η σχετική πρόταση διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή  συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό.

Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στα Διοικητικά Συμβούλια ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, τα οποία και θα αποφασίσουν τόσο για την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου όσο και για τη θεματολογία του.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κ. Αγοραστός με αφορμή τη σχετική πρόταση που διαμορφώθηκε επισημαίνουν ότι «ο πρώτος και ο δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε στενά για την από κοινού επίλυση των προβλημάτων μας».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ στη χθεσινή συνεδρίαση της ομάδας εργασίας «επαναβεβαιώθηκε “η ισχύς εν τη ενώσει” ως βασική αρχή του αυτοδιοικητικού κινήματος και επισημάνθηκε ότι όσα ενώνουν Περιφέρειες και Δήμους είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα λίγα τους χωρίζουν.

Κοινή συνισταμένη των εισηγήσεων ήταν ότι η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ο φτωχός συγγενής στην Ελλάδα εν αντιθέσει με ό,τι ισχύει στις ώριμες Δημοκρατίες και τα ανεπτυγμένα κράτη του πλανήτη καθώς και ότι η ουσιαστική αποκέντρωση στην κατεύθυνση μετεξέλιξης της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή και Τοπική Διακυβέρνηση είναι βασική προϋπόθεση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας”.

Στη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας συμμετείχαν από την ΕΝΠΕ η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο α’  αντιπρόεδρος Γιάννης Σγουρός και τα μέλη του ΔΣ Χρήστος Μιχαλάκης και Δημήτρης Μαραβέλιας, ενώ από την ΚΕΔΕ τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Χιωτάκης και Γιάννης Τσιάμης.