Αρχική Εργασιακά Κινητοποιήσεις αγροτών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Κινητοποιήσεις αγροτών στην Περιφέρεια Ηπείρου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι αγρότες της περιφέρειας Ηπείρου ετοιμάζουν κάθοδο με τα αγροτικά τους οχήματα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου έπειτα από συντονισμό με τους υπόλοιπους αγρότες των άλλων περιφερειών της χώρας.

Έπειτα από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Ιωαννίνων την πρώτη Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν δύο προσυγκεντρώσεις, η μία έξω από την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και η άλλη στο Πανηπειρωτικό Στάδιο. Έπειτα οι αγρότες θα κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία της πόλης όπου θα πραγματοποιηθεί η κύρια συγκέντρωση.

«Το να καθόμαστε στη στάνη και να περιμένουμε το τέλος μας είναι μάταιο. Όλοι μαζί για να κρατήσουμε την παραγωγή ζωντανή», αναφέρεται σε κάλεσμα, με το οποίο ζητείται και η συμπαράσταση όλων των φορέων.»

Υπενθυμίζεται, πως την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη και μία ακόμη κινητοποίηση, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη αγροτικών συλλόγων στο Ροδοτόπι. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της Εφορίας Ιωαννίνων και στη συνέχεια θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σταθερά παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών της Άρτας στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου (Κυράτσα) και στο Κομπότι, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Αντίρριου.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Φεβρουάριου, στις 7 το απόγευμα, στον κόμβο στην Κυράτσα για να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα.