Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κινητοποιήσεις αγροτών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Οι αγρότες της περιφέρειας Ηπείρου ετοιμάζουν κάθοδο με τα αγροτικά τους οχήματα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου έπειτα από συντονισμό με τους υπόλοιπους αγρότες των άλλων περιφερειών της χώρας.

Έπειτα από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Ιωαννίνων την πρώτη Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν δύο προσυγκεντρώσεις, η μία έξω από την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και η άλλη στο Πανηπειρωτικό Στάδιο. Έπειτα οι αγρότες θα κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία της πόλης όπου θα πραγματοποιηθεί η κύρια συγκέντρωση.

«Το να καθόμαστε στη στάνη και να περιμένουμε το τέλος μας είναι μάταιο. Όλοι μαζί για να κρατήσουμε την παραγωγή ζωντανή», αναφέρεται σε κάλεσμα, με το οποίο ζητείται και η συμπαράσταση όλων των φορέων.»

Υπενθυμίζεται, πως την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη και μία ακόμη κινητοποίηση, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη αγροτικών συλλόγων στο Ροδοτόπι. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της Εφορίας Ιωαννίνων και στη συνέχεια θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σταθερά παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών της Άρτας στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου (Κυράτσα) και στο Κομπότι, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Αντίρριου.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Φεβρουάριου, στις 7 το απόγευμα, στον κόμβο στην Κυράτσα για να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Η ΑΑΔΕ εγκαινιάζει νέα εποχή: Ηλεκτρονική ανανέωση του Taxis μετά από 27 χρόνια

Η ΑΑΔΕ βάζει τέλος στο Taxis μετά από 27 χρόνια, προχωρώντας σε ενοποίηση και αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων με σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές. Το...

Σχέδιο Κουρέτα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλία

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στα ζητήματα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, τον τρόπο διαχείρισης τους και τις ενέργειες που προτείνει η...

Ομιλία Μητσοτάκη στο Παλαιό Φάληρο : Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε νωρίτερα στο Παλαιό Φάληρο, όπου εκφώνησε ομιλία σε πολίτες. Αργότερα, θα επισκεφθεί το Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας...

Gigabit Voucher : Φτηνό και γρήγορο ίντερνετ – Ποιους αφορά

Για να προωθήσει την ευρυζωνικότητα σε όλη τη χώρα, η Ελλάδα εισάγει το Gigabit Voucher, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης για την αναβάθμιση συνδέσεων οπτικής ίνας...