Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: «Κλείδωσε» το debate με πέντε υποψήφιους – Πότε και πού θα διεξαχθεί

Χωρίς την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου θα διεξαχθεί το debate των άλλων πέντε υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι εκπρόσωποι των πέντε υποψηφίων έφτασαν σε συμφωνία με την ΕΡΤ, έτσι ώστε να διεξαχθεί η «τηλεμαχία» τους.

Όπως έγινε γνωστό, το debate θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 22:00, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Ανδριάννα Παρασκευοπούλου. Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρος και Παύλος Γερουλάνος θα τεθούν αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον αλλά και με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά, Παύλο Τσίμα και Τάσο Παππά.

Με τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκέμβρη να πλησιάζουν, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προσπαθούσαν εδώ και ημέρες να βρουν κοινό βηματισμό, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δύο τηλεμαχίες πριν από τον πρώτο γύρο και μία ανάμεσα στους δύο που θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο.

Οι εκπρόσωποι των Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλου Γερουλάνου, Παύλου Χρηστίδη, Χάρη Καστανίδη, Παύλου Χρηστίδη και Ανδρέα Λοβέρδου, είχαν από τις πρώτες κιόλας συζητήσεις καταλήξει σε συμφωνία, για μία τηλεμαχία στα πρότυπα των εκλογών του 2017, η οποία εκτός από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, θα έδινε τη δυνατότητα και για ερωτήσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Όμως, τα πάντα κόντεψαν να τιναχθούν στον αέρα, εξαιτίας της άρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να λάβει μέρος σε αυτή τη συζήτηση, προβάλλοντας μια σειρά από επιχειρήματα, τα οποία δεν έπειθαν κανέναν για την ορθότητα τους. Η παρελκυστική αυτή τακτική του πρώην πρωθυπουργού, οδήγησε τους άλλους πέντε υποψήφιους στην απόφαση να πορευθούν μόνοι τους και να πραγματοποιήσουν τις τηλεμαχίες, ακόμα και χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου.

Έτσι, μετά από επιστολές που έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες στη ΕΡΤ, το πρωί της Τρίτης, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα.

Κατά τη συζήτηση, προέκυψε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και πως θα πραγματοποιηθεί μία τηλεμαχία πριν τον πρώτο γύρο και μία πριν από τον δεύτερο. Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα πρόβλημα, καθώς, αν ο ένας εκ των δύο που θα πάει στον δεύτερο γύρο είναι ο κ. Παπανδρέου, τότε αμέσως η πραγματοποίηση του δεύτερου debate θα βρεθεί στον «αέρα».

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέα Δημοκρατία: «Ο Κασσελάκης ομολογεί ότι επί μήνες κορόιδευε τους πολίτες»

Με αφορμή την ανάρτηση του κ.Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός σε δήλωση του αναφέρει: "Ο πρόεδρος του...

Γεραπετρίτης – Β. Μακεδονία: Μη αποδεκτή η ενταξιακή πορεία χωρίς πλήρη συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε τις απόψεις του κατά τη συμμετοχή του στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο. Επισήμανε ότι η απόφαση της...

Χρήστος Σταϊκούρας: Πλήθος έργων για την διαχείριση των υδάτινων πόρων σε όλη την Επικράτεια

ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας με δεδομένη την επιτεινόμενη κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής στόχευσης για...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα σε ένα χρόνο θα γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα έντονο μήνυμα ενθάρρυνσης σχετικά με την αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων των πολιτών στην τακτική κυριακάτικη ανασκόπηση, η οποία...