Αρχική Υγεία Κικίλιας: Τον Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς στους 12-15 ετών

Κικίλιας: Τον Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς στους 12-15 ετών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ανακοινώσεις για το αντιγριπικό εμβόλιο απο τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην Αθήνα, στις 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 15 ετών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι: «Έχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και θα ανακοινωθεί άμεσα, μέσα στον Αύγουστο, ο τρόπος που θα μπαίνουν στην πλατφόρμα. Οι γονείς αποφασίζουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στους εφήβους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, τόνισε ότι σε σύνολο 300.000 έχουν προγραμματιστεί 30.000 ραντεβού προσθέτοντας ότι «πηγαίνοντας προς την έναρξη της σχολικής περιόδου θα αυξηθεί κι άλλο αυτός ο αριθμός».

Ερωτηθείς για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε.