Αρχική Πολιτική Κικίλιας: Συκοφαντικές για την Εκκλησία οι δηλώσεις Χρυσόστομου

Κικίλιας: Συκοφαντικές για την Εκκλησία οι δηλώσεις Χρυσόστομου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, ο οποίος είπε πως δεν βιάζεται μια γυναίκα χωρίς να το θέλει. Τόνισε πως πρόκειται για δηλώσεις ντροπή και συκοφαντικές για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία, «που πάντα στέργει τα θύματα βίας».

Δείτε την ανάρτηση

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς εξέφρασε την άποψη πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη  τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης.

Στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του, λέγοντάς τους: «εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθετε και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».